Nnywellness.com

Utgående kall kan ikke på min iPhone


Å være fanget i en situasjon hvor du trenger å ringe, men kan ikke gjøre det, kan være frustrerende. En rekke problemer, inkludert SIM kortproblemer, svake signaler og bærer problemer, kan påvirke utgående samtaler. Heldigvis med feilsøkingstips, kan du løse tilkoblingsproblemer med iPhone.

Svakt Signal

Hvis du har en svak eller lavt signal, vil du ikke kunne foreta utgående samtaler. Hvor sterk signalet er avhengig av den trådløse tjenesten du bruker, og hvor din i. I tillegg hvis "Flymodus" er aktivert, er ringe strengt forbudt. Flymodus kan du deaktivere det trådløse nettverket hvis din på et fly eller andre steder Hvis du velger å. Hvis du ikke har sterkt signal, må du endre posisjonen din. Hvis du er inne, kan går utenfor styrke signalet. Hvis du er i total døde sonen, må du få til et bedre.

SIM-kortet

Hvis du bruker en iPhone med AT & T, et SIM-kort - som er en abonnent-identitet-modul - må installeres å gjøre utgående samtaler. Et SIM-kort er en minnebrikke som inneholder informasjon om en GSM mobiltelefon. Informasjonen inkluderer vanligvis telefonnummeret, personlig sikkerhetsnøkler og nettverksdata. Noen ganger kan iPhone ha en vanskelig tid til å lese SIM-kortet. Dette kan skje hvis du tilfeldigvis miste telefonen, eller hvis den løp i en systemfeil. Fjerne SIM-sporet på basen med en liten binders og deretter flytte det tilbake i skuffen kan gjenopprette nettverksforbindelsen.

Transportør

Oftere enn ikke, kan ditt nettverkstilkoblingsproblemer knyttes til problemer med mobiltelefonselskapet. Dette ikke alltid tilfelle, men det er tilfeller der tårnene opplevde problemer og var i stand til sende signaler. Andre ganger kan det bare være at du ikke har betalt regningen og den trådløse tjenesten er frakoblet. Problemer med mobiloperatørene kan variere, så å kontakte kundeservice kan være nødvendig hvis du fremdeles har tekniske problemer.

Anbefalinger

Hvis telefonen fremdeles opplever tekniske problemer, kan gjenopprette det være en siste feilsøkingstrinn som kan løse tilkoblingsproblemer. Gjenopprette telefonen vil slette alle medier og data, og tilbakestille telefonen innstillinger. Før du gjenoppretter mobilen, sikkerhetskopiere nyeste data og innstillinger. For å gjenopprette iPhone, kan du installere den nyeste versjonen av iTunes hvis du ikke har gjort det allerede. Når du kobler iPhone til datamaskinen, klikk telefonen i iTunes-panelet og bruke "backup" og "Gjenopprett" verktøy i kategorien Sammendrag. Hvis telefonen fremdeles opplever tilkoblingsproblemer, må du kontakte Apples kundeservice for å planlegge en service avtale.