Nnywellness.com

Hvordan konvertere LED til 12-volts


Hvordan konvertere LED til 12-volts

LED tilbyr høyere pålitelighet og mer effektiv drift enn glødelamper ofte brukes i biler. Dessverre på grunn av de fysiske egenskapene til LED, kan ikke de være direkte drevet av standard 12-volts bil strømforsyningen uten brenner eller eksploderer. LED-lys eller lys - emitting diodes, som alle dioder, lider av manglende evne til selv regulere strøm og deretter til slutt ødelegge seg selv i et arrangement av termisk runaway. Som temperaturen på LED øker, avtar motstand, en særegen eiendom deles av halvledere. Redusert motstanden fører til en økt strøm og en høyere driftstemperatur. Denne ondskapsfulle feedback loop til slutt katastrofalt dreper enten LED eller reduserer drift levetid pære fra tiår til timer. Heldigvis en komponent så enkelt som den vanlige motstanden kan lindre disse bekymringene.

Instruksjoner

1/4 watt motstander
Beregne verdien nødvendig for Motstandsverdien. Fordi forsyningsspenningen er 12 og LED krever vanligvis 20mA 30mA eller milliampere, bestemme motstanden i ohm ved 12 volt med 0.02A eller 0.03A. Som et resultat, en 400 til 600 ohm motstand vil være nok. 470 ohm er svært vanlig, og med mindre strenge strømkravene har LED som virker passende i kretsen.

Merk den større størrelsen på 1/2 watt motstander, kan spredendedesign mer varme.
Beregne den makt vurderingen for Motstandsverdien. Ved hjelp av formelen P = (jeg ^ 2) * R, lese som makt er lik gjeldende kvadrat multiplisert med motstand, og forutsatt en strøm av 25mA eller 0.025A, en motstand av 470 ohm gir ca 0.294 watt. Derfor en 1/2-watts motstand er nødvendig å gi noen og fordi det er den første vanlig størrelsen større enn en 1/4 watt.

• Koble kort bånd wire av LED til den negative terminalen på batteri eller strømforsyning. Koble lang ledelsen av LED en ende av 470 ohm motstanden og den andre enden til positiv terminalen batteriet. Lysdioden tennes.

Tips og advarsler

  • Ved ferdigstillelse av krets får LED en kontinuerlig tilførsel av 25mA så lenge strømforsyningen er stabilt på 12 volt. Hvis en høyere spenning, må motstand verdien korrigeres med nye inndataverdier for ligningene. En 12-volts batteriet normalt ville ødelegge en LED hvis direkte kablet, men motstand i serien beskytter LED fra for mye strøm. Ekstra energi blir brent som varme gjennom Motstandsverdien. Selv om denne metoden er enkel, er det svært ineffektiv. Mer komplekse design, som å endre regulatorer som konverteringsprogrammet pengene kan brukes til å kontrollere mengden av gjeldende LED mottar uten å kaste bort energi.