Nnywellness.com

Hvordan legge til en eksisterende telefon til din AT&T Plan


Det kan komme en tid når du trenger å legge til en eksisterende telefon kontoen ATT &. Dette kan skje som du vil bytte ut en telefon eller legge til en ny linje i tjenestene. Uansett årsak kan være, legge til en eksisterende telefon til din AT & T planer er enkle å utføre.

Instruksjoner

• Kontakt ATT & kundestøtteavdeling på 1-800-331-0500. Følg instruksjonene for å snakke med en representant.

• Gi representanten kontonummeret, navn og kontoopplysninger sende koden når du blir spurt.

• Informere representant at du ønsker å legge til en eksisterende telefon i kontoen. Hvis telefonen er registrert til AT & T og du er bytte ut enheten, må du gi representant med telefonens ESN eller HEX. Hvor ESN eller HEX ligger på et klistremerke inne i batterirommet.

Hvis du legger en eksisterende telefonlinje kontoen, informere representanten du vil oppgradere kontoen for å legge til en ekstra linje av tjenesten. Hvis du har en individuell plan, må du oppgradere til en delt plan. Gi representanten ESN eller HEX antall ATT & telefonen som du ønsker å legge til kontoen.

• Følg instruksjonene gitt av representanten for å aktivere telefonen. Vent før aktiveringen er fullført, og Start telefonen på nytt hvis beskjed om å gjøre dette.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil legge til en ikke-AT & T-telefon i kontoen, må enheten ulåst fra forrige nettverket før du kan legge på plan.
  • Du kan bli belastet en aktiveringsavgift til en eksisterende telefon i planen.