Nnywellness.com

Hvordan å blande syntetiske & naturlige oljer


Hvordan å blande syntetiske & naturlige oljer

Blande syntetiske og naturlige oljer er generelt ikke anbefalt av motoren produsenten, men ingen negative effekter har likevel vist. Mange motorer anbefaler å bare bruke syntetisk olje siden det gir en bedre smøring og overordnet funksjon over naturlige oljer. Imidlertid kan naturlige oljer trygt brukes i motorer også. Blande to oljer er generelt trygt, men kan føre til uønskede virkninger avhengig av værforholdene. Kaldt vær garanterer bruken av syntetiske motorolje over naturlig.

Instruksjoner

Hvordan å blande syntetiske og naturlige oljer

• Matche viskositeten av syntetisk olje eller naturlige olje allerede i motoren med det som du skal legge. Generelt, typen olje bør være det samme, men blande forskjellige viskositet ikke bør skape problemer. Hvis syntetisk olje er 10W-30, den naturlige oljen skal 10W-30 også.

• Kontrollere nivået av olje. Første trekke ut måling og fullstendig tørke det av med et håndkle eller klut. Plasser peilepinnen tilbake, la den i for et par sekunder og deretter dra den tilbake. Dette vil gi deg en nøyaktig måling av oljenivået i motoren.

• Teller hvor merker på måling og beregne mengden olje som skal legges. Hvert merke generelt tilsvarer 1 quart av olje. De fleste bilmotorer ta et gjennomsnitt på 4 quarts olje. Hvis oljen er bare opp til første merket, da krever motoren mer olje.

• Fjern hetten fra motor olje filler ligger på valve forsiden av motoren. Plass en trakt i filler. Hvis du ikke har en trakt, og nøye hell motoren olje i filler. Bare Legg 1 quart olje om gangen og kontrollerer måling med hver quart. Legge til olje er under topp merke på måling.

• Ta trakten av oljen filler og erstatte motor olje cap. Kontroller at dekselet er stramt. Sette peilepinnen tilbake og kontroller at den er sikker.

Tips og advarsler

  • Ta trakten av oljen filler og erstatte motor olje cap. Kontroller at dekselet er stramt. Sette peilepinnen tilbake og kontroller at den er sikker.
  • Blande syntetiske og naturlige olje under kaldere måneder kan redusere effektiviteten av olje og skade motoren.