Nnywellness.com

Hvordan fungerer en komponent høyttaler?


Hvordan fungerer en komponent høyttaler?

Begrepet "komponent speaker" brukes bil lyd høyttalersystemer med egen bass, diskant og crossover elementer. De avviker fra koaksial høyttalere, som integrerer diskant og woofer. Plassert ved de fleste lyd høyttaler selskaper som Restplasser premie, brukes komponent høyttalere i to - eller treveis design. Bass og diskant er separate komponenter toveis design. Treveis design legge en mellomklassen mellom bass og diskant. Forstå delene i en komponent høyttaler system hjelper bygge en forståelse av hvordan de fungerer.

Deler av en komponent System

Komponenten høyttalersystemer inneholder minst to førere og en crossover. Driverne er personlige bass og diskant. Sammen utgjør de høyttalersystemet. En av faktorene som definerer kvaliteten av en lyd er kvaliteten på delene i crossover. Denne boksen har ulike kondensatorer, choker og filtre. Musikkinformasjon inn dette nettverket og kommer med høy, middels og lav intervaller delt og sendt til driverne.

Komponenten vs koaksial

Konfigurasjonen definerer forskjellen i operasjonen mellom komponent og koaksial høyttalere. Crossover deler i komponentsystemer er vanligvis større og håndtere mer makt. Det er også flere komponenter på brettet, slik at produsentene mer evne til å finjustere den endelige lyd. Koaksial overganger er vanligvis små, effektivt utformet for å beskytte integrert diskant. Separate diskant av komponentsettet kan et bredere spekter av plassering og, igjen, tuning muligheter i mobile miljøet.

Hvordan høyttalere fungerer

Alle høyttalerne bruker forsterker kraften for å opphisse elektrisk stemme spoler i de enkelte sjåførene, danner en elektromagnet. Magneten på høyttaleren rundt talespole er enten i eller utenfor polaritet som elektrisk gjeldende endringer retning, avhengig av musikalske informasjonen. Vibrasjonene på overflaten av driveren skape lyd. Diskanthøyttalere på en komponent system gå opp til 20 000 ganger per sekund, i harmoni med høye frekvenser. Basselementer flytte alt fra 20 til 3000 ganger per sekund. Disse syklusene uttrykkes i hertz. Crossover administrerer blanding av signalet, ytterligere illustrerer sin betydning.

Installasjon fleksibilitet

Komponenten høyttalere installert på fabrikken kjøretøy steder innlemme en woofer i døren, og et diskantelement vanligvis plassert i bilens A-søyle over streken. Montører Bruk denne fleksibiliteten for å lage egendefinerte vedlegg som måles nøyaktig slik lydbølger møte førerens øret samtidig. Dette er mulig gjennom terminal skruene på crossover, imøtekommende lengre ledning for egendefinert plassering. Treveis design har bass og mellomtone drivere diskanthøyttalere, ytterligere dele signalet. Denne divisjonen tar stresset av å spille lave frekvenser fra mellomtone drivere, forbedre klarhet. I sin tur kan mellomtonen spille høyere frekvenser, slik at en overlegen blanding med diskant.