Nnywellness.com

Hvordan redusere tunge vekten på en fem hjul Trailer


Tunge vekten er en av de viktigste aspektene ved sleping og femte hjulet tilhengeren lasting, og varierer etter hvor lasten lå i forhold til tilhengeren er forakselen. Forakselen fungerer som en fulcrum; Legg noen vekt foran seg og slep bilen begynner å bære belastningen. På sitt ekstreme, kan tunge vekten utgjør nesten hele vekten av lasten, plassere mye overskytende stress på slep bilens bakre fjærer og suspensjon.

Instruksjoner

• Videredistribuere lasten slik at mer av det lå enten over eller bak hengerens forakselen. Du kan tenke på lastfordeling som positiv, nøytral eller negativ. Foran akselen er "positiv", og den legger tunge vekten. Last bak aksel er "negative", som det motvirker vekt foran akselen og effektivt "trekker" vekt. Vekt over akselen ikke legge til eller trekke fra tunge vekten.

• Legge ballast til baksiden av din tilhenger har du bæreevne til overs. Hypotetisk, hvis du har en trailer med 10 dekk overflaten både foran og bak akslingen, legger vekt på baksiden, vil trekke den samme mengden vekt fra fronten. Selvfølgelig, ballastering fungerer bare hvis du har lastekapasitet til overs; ellers risikerer du over lasting tilhengeren.

• Flytte foran mest akselen nærmere til forsiden av tilhengeren, eller ta din tilhenger til en butikk som spesialiserer seg på slike endringer. Hvis du har en dual-aksel trailer, må flytte begge aksler fremover, foran og bak springs er tilkoblet. Flytte kilder er ganske enkelt hvis du har en sveiser; du trenger bare unbolt akslene og flytte våren hangarounds frem av som du må.

Tips og advarsler

  • Det tredje alternativet her er å legge til en andre eller tredje aksel foran din forakselen. Betraktning mengden fabrikasjon må flytte opprinnelige aksel, kan du faktisk spare penger ved å kjøpe en annen aksel og har det installert. Husk, skjønt, som tilfører en annen aksel kan øke din tilhenger bruttovekten kapasitet, det gjør ingenting for slep bilens.
  • Hvis du ikke allerede har erfaring i rammen fabrikasjon, så er du best av oppdrett arbeidet til noen som gjør. Det er ingen mening i å øke sikkerheten ved å redusere tunge vekten bare for å ha din sveiser pause etter å treffe en jettegryte.