Nnywellness.com

Effekten av temperatur på dekktrykket


Effekten av temperatur på dekktrykket

Dekktrykk varierer betydelig med temperaturen fordi air tar opp mer volum ved høyere temperaturer og mindre volum ved lavere temperaturer. Å være oppmerksomme på temperatur når du sjekk dekktrykket vil hjelpe deg blåse dekkene riktig.

Anbefalte trykket

Hvert kjøretøy har en anbefalt dekktrykk bemerket i brukerhåndboken og på klistremerket vanligvis finnes på førerens dør eller døren jamb. Anbefalingen gjelder dekktrykk i psi når det er kaldt.

Temperatur effekt

Dekktrykk endres av en psi for omtrent hver 10 grader av temperatur endring. Lavere temperaturer føre til lavere dekktrykk og høyere temperaturer til høyere dekktrykk.

Time kjøring

I tillegg varierer med det utendørs temperaturen, påvirkes dekktrykk av dekkene varme opp med bruk. I løpet av de første 20 minuttene du kjøre bil, dekktrykket vil øke med om lag én psi hvert femte minutt.

Inflasjon

Dekk bør være oppblåst mens de er kaldt, vanligvis om morgenen før du kjører. Hvis dette ikke er mulig, sjekk trykket og Merk hvor mange flere psi de trenger. Så sjekk presset før du fyller dem og øke deres psi av hvor i morgen.

Betydning

Over-oppblåst dekk er ikke så mye kontakt med veien og kan forårsake en humpete turen. Under-dekk forårsake unødvendig slitasje på dekk trinn, tap av styringen kontroll, økt friksjon og lavere drivstofforbruk.