Nnywellness.com

Liste over modeller laget av Pontiac i 60s


Liste over modeller laget av Pontiac i 60s

Pontiac merke begynte som Pontiac våren og vogn fungerer i 1899. Selskapet fusjonerte med Oakland Motor Company i 1908, og ble kjøpt av generelle Motors i 1909. Merket fortsatte som del av GM familien til 2010, da økonomisk press tvunget GM å eliminere flere merker. I 1960 ble Pontiac linjen bedre kjent som selskapet introduserte flere banebrytende modeller og banebrytende konsepter som muskel bil og den kompakte bilen.

Bonneville

Pontiac Bonneville ble introdusert i 1957, og vil fortsette som en del av Pontiac linjen til 2005. I 1960, var det tilbys som en sport coupé, hardtop sedan, stasjonsvogn og cabriolet. Bonneville var en luksuriøs og kraftig modell, med brede-spor design og en kraftig V8-motor. Som med andre gjør, utseendet på Pontiac Bonneville linjen utviklet seg gjennom 1960, beholder varemerke split-grille design, men gradvis å miste sin halefinner og mykgjørende linjene.

Catalina og Ventura

Pontiac Catalina ble introdusert i 1959, og skulle bli en av de mest populære til midt-rimelig full-size bilene på 1960-tallet. Det var tilgjengelig som en hardtop coupe, en firedørs sedan, en sport sedan eller en cabriolet. Som andre 1960-tallet Pontiac modeller, en wide-track chassis og en V8-motor. Alternativer inkludert kraftige forgasserne som Tri-kraften og SuperDuty, samt ulike trim og interiør alternativer. Ventura var opprinnelig en bil i sin egen rett, men under mesteparten av 1960-tallet ble tilbudt som et spesielt trim alternativ på Catalina.

Stormen og GTO

Pontiac stormen, introdusert i 1961 var første kompakt Pontiac. Designet av John DeLorean, ble stormen valgt som Motor Trend Magazine's 1961 bil av året. I 1963 ble 14 Super Duty uvær laget spesielt for konkurransen. Tre modeller ble klare av 1964 med stormen LeMans blir luksus modellen. Denne modellen, da utstyrt med en V8-motor og andre alternativer for høy ytelse ble utpekt en GTO. I 1964 Pontiac GTO er kjent som den første ekte muskel bil. Ofte kalt "Bukken", var GTO en populær modell som rivaler Ford Mustang, og gjennomgikk mange stilistiske endringer i det første tiåret av produksjon.

Grand Prix

Pontiac Grand Prix debuterte i 1963 og ble populær som en rimelig ennå luksuriøse og fordringsfulle kjøretøy. Dens trim og alternativene var generelt mer behersket enn andre Pontiac modeller, men 16 modellene ble gjort med Potiacs high-powered Super Duty alternativet, ifølge muskelbil Club.

Firebird

Pontiac Firebird, introdusert i 1967 som en coupé og cabriolet, var hovedsakelig basert på--- og mange av de samme delene som---Chevrolet Camaro, ifølge Edmunds.com. Hva den gjorde ikke dele med Camaro var styling, med kjent Pontiac delt grille og beaked hette. Det også ikke dele en motor. Firebird's engine ble gjort av Pontiac, og de fleste kjøperne valgt V-8, gjør Firebird en drivkraft i sin klasse.