Nnywellness.com

2007 Chevy kobolt tauing kapasiteten informasjon


2007 Chevy kobolt er et produkt av evolusjon som begynte i 1960 på General Motors. Kampen i små-bil arena av Chevrolet startet med Corvair, og kommet inn at Vega, Monza, Cavalier og kobolt. Som en kompakt bil, kobolt er ikke utviklet for tunge tauing, og tilbyr begrenset 1000-kilos maksimalt tauing kapasiteten.

Typer

For 2007 ble kobolt tilbudt som sedan og coupe. Trim nivåer inkludert LS, LT1, LT2, LT3, LTZ og SS. Alle modeller og trims, ifølge MSN Autos, er vurdert på et 1000-kilos maksimalt og standard tauing kapasiteten. Riktig utstyre en 2007 kobolt tauing utstyr må før haiket en trailer eller båt.

Motorer

Når tauing med biler designet for slik bruk, kan en endring i motoren noen ganger øker maksimalt tauing kapasiteten. Dette var ikke tilfellet med kobolt. Utstyrt med tre forskjellige motorer, inkludert en kompressormatet fire-sylinder, kobolt hadde 148, 173 eller 205 hk. Alle modeller og motorer ble begrenset til 1000-kilos tauing kapasiteten.

Betraktninger

2007 Chevrolet kobolt var designet for å være en kostnadseffektiv økonomien bil og tilbudt en høy-ytelse variant for budsjettbevisste kunder. Tauing var ikke en design attributtene fra Cobalt, som med de fleste personbiler. SUVer, lastebiler og noen ganger crossover gir mer tauing kapasiteten enn en personbil.

Fordeler

For disse driverne som sjelden trenger å slepe - og når de gjør det er lys - ville 2007 Chevrolet kobolt være mer enn kan håndtere opp til 1000 pounds. For disse driverne mindre interessert i utilitaristisk fleksibilitet og mer interessert i kobolt størrelse, kostnad og kjørelengde, kan denne bilen være svært gunstig.

Ekspert innsikt

Grunnlaget for kobolt er årsaken til beskjeden tauing kapasiteten. Ved gjennomgang av kobolt, Edmunds sa, er"kobolt som Cavalier før det, en konvensjonell foran-driver med en unibody struktur, en MacPherson spankulere foran suspensjon og en semi-uavhengige torsjon stråle tilbake."