Nnywellness.com

Hvorfor gå tom for gass gjør en drivstoffpumpe går dårlig?


Hvorfor gå tom for gass gjør en drivstoffpumpe går dårlig?

Kjører bilen ut av gass er bare pinlig uhell som det pleide å være; Det kan ende opp med å koste deg en pen penny i reparasjoner. Selv kjører din bil lav på gass hele tiden kan net lignende resultater, som er en grunn til å gjøre at du ikke kjører-som om du trengte en bortsett fra kiropraktor regningen.

Problemet

Drivstoff er ikke bare din drivstoffpumpe grunn til å være; Det er også fungerer som en kjølevæske å lede varme fra pumpen motoren og tilknyttet lagrene og vanes. Drivstoff inn gjennom pumpen pickupen går gjennom pumpen vanes. Disse vanes er vanligvis laget av en slags plast og ri i en plast sak. Så lenge drivstoffet strømmer gjennom pumpen, komme vanes ikke noe varmere enn drivstoff. Når det går unna, vel, du kan forestille deg hva som skjer.

Elektriske og mekaniske pumper

Mens det er ikke spesielt vanlig i dag, var motor-drevet pumper en gang normen for de fleste søkemotorer. En motor-drevet eller "mekaniske" drivstoffpumpen bruker en membran trukket ut av en spak på kamakselen suge drivstoff fra tanken og skyv den til forgasseren. Mens de kan være litt vanskelig å prime etter tom for gass pumpe membranen ikke stole på kjøling drivstoff flyt måten en elektrisk pumpe gjør. Og selv om det gjorde det skal ikke gjøre noe når veivakselen er ikke.

Og nøkkelen på

På de fleste eldre biler, ville snu tenningsnøkkelen i på-posisjonen automatisk engasjere drivstoffpumpe og slå den på. Under normale forhold, ville utelate nøkkelen i på-posisjonen med motoren bare føre drivstoffpumpe å resirkulere drivstoff gjennom systemet og oppholdet så kult som det normalt ville. Men dette selvsagt gjelder ikke hvis det er ingen drivstoff i tanken og du lar nøkkelen på. Slik er moralen: Hvis du er ute av gass, slå bilen ned ASAP og slå tenningsnøkkelen til "Off" posisjon.

Self-beskyttelse

Mange moderne drivstoff pumpe kontrollere bruker et program som vil automatisk slå drivstoffpumpe hvis linjen ikke presse. Dette er så mye av en sikkerhetsmekanisme som noe annet, siden trykket feil indikere like enkelt en kuttet drivstoff linje som en tom gasstanken. Mindre vanlige er drivstoff pumpe timer systemer, som vil stenge pumpen etter et par sekunder hvis du ikke delta starteren.

Konsekvent lite på gass

Stadig kjøre din bil lav på gass kan skade pumpen like sikkert som det tom for gass. Det er mange useriøs flyter rundt i gasstanken, rust skala, smuss, metall-partikler, død bugs, alt mulig. Drivstoffpumpe benytter et "sock" pre filter for å fange dette rusk før det går inn i pumpen, men sokk filtre kan etter hvert svekkes og blir kuttet av rusk i tanken. Når det skjer, rusk går inn pumpe, og du er i den lokale garasjen for $400. Å holde tanken minst en fjerdedel full hele vil ganger holde at rusk spredt i drivstoff i stedet for å la det å konsentrere seg og samle rundt filteret.