Nnywellness.com

Kan jeg koble min HDTV til en AV-mottaker med bare digitallydkabelen?


Kan jeg koble min HDTV til en AV-mottaker med bare digitallydkabelen?

For å spille av lyd fra HDTV på et eksternt lydanlegg, kan du koble bare digital lydutgang til en AV-mottaker, som igjen vil spille av lyd på høyttalerne er koblet til den. Ytterligere anvendelse av AV-mottakeren avhenger av dens design funksjoner og andre komponenter i systemet.

AV-mottaker

Mottakere godtar lyd- og bildesignaler fra ulike enheter for distribusjon til TV-skjermer og høyttalere. En enkel versjon kan ha tre innganger for tilkoblinger fra en DVD-spiller, kabelboks og en sende grunnleggende videosignal til en standard TV og et par høyttalere. Avanserte versjoner kan godta HDTV-signaler fra ulike kilder med utganger til fem høyttalere i et surround-lydsystem og flere HDTV ser skjermer. En AV-mottaker legger til allsidighet og kontroll noen hjemmeunderholdningssystem.

HDTV-høyttalere

De interne høyttalerne i en HDTV kan ikke produsere høykvalitets lyd. De kan være liten eller plassert der akustikk svekkes lydkvalitet eller distribusjon. I enkelte programmer som bare inkluderer stemmer, kan dette være tilstrekkelig for mange seere. Men musikk Bøffellær eller noen som foretrekker høyere kvalitetslyd, en ekstern høyttalersystem forbedrer underholdningen. Videre inkluderer noen filmer og programmene omfattende lydeffekter som trenger ekstra høyttalere plassert bak seere.

HDTV lyd ruting

HDTV kan ha ulike inngangene for flere signalkilder med en kontroll for å velge hvilke gå til skjermen og høyttalere. Noen signalet formater har separate tilkoblinger for lyd og video, og operatører kan rute lyden til eksterne høyttalere. Men en HDMI-tilkobling eller et signal fra en antenne eller direkte kabeltilkobling inndata inneholder video og lyd, og ruter lyden til HDTVS interne høyttalere. Hvis du vil spille av lyden på eksterne høyttalere, skru ned volumet og koble den digitale lydutgangen til AV-mottakeren.

Alternative tilkoblinger

Hvis AV-mottakeren har riktig innganger og utganger, kan du ha bedre lykke ruting lyden fra alle signalkilder inn i den. Hvis din kabel eller satellitt-mottaker har en antenne-inngang, kan du bruke turner i enten å velge stasjonene og rute deres video output til AV-mottakeren, med innspill fra alle andre enheter. Ruten videoen AV-mottakeren til HDTV og lyden til høyttalerne. AV-mottakeren fungerer deretter som kommandosentralen for hele systemet.