Nnywellness.com

Liste over forskjellige skrifter for iPhone


Hvis du ønsker for å utvikle et program for Apples iPhone, er det viktig å forstå hva skrifter støttes før du går videre og bygge en egen. En skrift kan gjøre eller ødelegge et brukergrensesnitt, dramatisk påvirker hvor enkelt ord er å lese og potensielt påvirke en brukers oppfatning av grensesnittets utseende.

Arial

Arial skriftfamilien kommandoer en betydelig tilstedeværelse på iPhone. Arial er en moderne, nøytrale skrift som kan brukes til nesten alle formål. Arial er tilgjengelig på sin egen som Ariel MT i standard, kursiv, fet og fet kursiv. Familien inneholder også Arial hebraisk, som kommer i regelmessig og fet, og Arial avrundet MT Bold, som er tilgjengelig bare i fet.

Bodoni

Det er fire varianter av Bodoni skriften tilgjengelig på iPhone. Disse inkluderer Bodoni 72, Bodoni 72 Oldstyle, Bodoni 72 Smallcaps og Bodoni ornamenter. Bodoni er en annen standard skrift, godt for mange bruksområder, men ikke i ekstreme størrelser, stor eller liten.

Courier

Courier skriftfamilien, en annen moderne, enkle skrift, brukt på typerwriters, er tilgjengelig på iPhone. Det inkluderer Courier standard, skrå, fet og fet skrå og Courier New i standard, kursiv, fet og fet kursiv.

Heiti

Heiti skriftfamilien, en kinesisk skrift fra Adobe, er også omtalt på iPhone. Heiti J, Heiti K, Heiti SC og Heiti TC er tilgjengelige, i lett og middels versjoner.

Helvetica

Skriftfamilien Helvetica representeres av Helvetica og Helvetica Neue. Helvetica er tilgjengelig i standard, skrå, fet og fet skrå. Helvetica Neue er tilgjengelig i standard, kursiv, fet og fet kursiv. Det er en enkel, moderne skrift, ligner på Arial og populære spesielt for bedrifter.

Standardskrifter

IPhone støtter 33 standardskjema skrifter, utenom de i skriftfamilier ovenfor. Flere er utelukkende standard, med ingen kursiv Bold. Disse inkluderer gravering inspirert Academy gravert la, kalkulator-LCD stylet DB LCD Temp og Hiragino Kaku gotiske ProN som inneholder japansk katakana symboler. Andre bemerkelsesverdige skrifter som standard bare inkluderer festlig parti la, Thai-basert Thonburi, elegante Zapfino og symbol-laden Zapf Dingbats.

Feit skrift

IPhone innebygde skrifter, 24 er også tilgjengelig i fet, utenom skriftfamilier oppført i egne deler. Kjente eksempler skrivemaskin-inspirert amerikansk skrivemaskin, ultramoderne Futura og kalligrafi-inspirert Snell Roundhand. Flere språk skrifter finnes også i fet og standard, inkludert arabisk Geeza Pro og Sanskrit Kailasa skrifter.

Kursiv skrifttypene

Bare åtte iPhone skrifter inneholder støtte for kursiv. Dette er Baskerville, Cochin, Futura, Georgia, Palatino, Times New Roman, Trebuchet og Verdana. Av disse er bare Futura også ikke tilgjengelig som fet kursiv tegnsett.

Innebygde skrifter

I tillegg til Skriftene som er oppført ovenfor, kan iPhone-programmer har skriftene innebygd i dem for å gi et program et unikt utseende. Men er disse innebygde skrifter begrenset til app de er innebygd i, og kan ikke brukes andre steder i iOS.