Nnywellness.com

Elektrisk bildeler


Elektrisk bildeler

Et kjøretøy består av hundrevis av stykker, inkludert elektriske komponenter. Hovedsakelig drevet av batteriet, består bilens elektrisk kraftsystemet av et nett av ledninger og sikringer. Det elektriske ledningsnett bærer gjeldende og levert av bilbatteriet og leder det til ulike elektriske komponenter.

Batteri

Batteriet fungerer som bilens primære kilde til elektrisk energi når du starter eller slå av motoren. Den leverer strøm til alle komponentene, inkludert tenningssystemet og starteren; Derfor bilens elektriske systemet er avhengig av batteriet. Det leverer også ekstra kraft når mengden av elektrisk kraft for overskrider dynamoens tilbud.

Dynamo

Dynamoen driver bilens tilbehør, slik som radio systemet og lys, når motoren er i gang. Konverterer makt fra bensinmotor til elektrisk energi, holder det mange av de elektriske komponentene kjører riktig. Den lader også batteriet når batteriet mister noe av sin styrke til lading på bilen. Dynamoens deler sitter vanligvis i en aluminiums bolig som genererer likestrøm.

Starter

Starteren starter"" motoren når du slår på tenningen. Dens viktigste komponenten, bryteren starter, kontrollerer flyten av strøm fra batteriet til forrett. Starteren ligger vanligvis på baksiden av motoren eller foran overføring systemet.

Lys

Bilens belysning forbedrer trafikksikkerhet og minimerer nighttime ulykker. Bilens lys inkluderer frontlykter, baklysene, tåkelys og andre ytre lys foran, sidene og bak på bilen. Når du aktiverer en lysbryter, reiser et elektrisk signal fra bilens batteri til dens ytre lys, slik at de kan slå av og på.

Andre komponenter

Mange andre enheter bruker elektrisitet ved å konvertere elektrisk energi til andre former for energi slik at enhetene skal fungere. Disse enhetene bruker motstand til å transformere energi til varme, lys eller bevegelse. Mange sensorer og aktuatorer også bruke følelse og skjermen driftsforhold. Noen andre enheter som bruker elektrisitet i biler inkluderer sensorer og alarmsystemet, samt bilens radio og media player, antenne montering og vindusviskerne.