Nnywellness.com

Lufttrykk & effekter på drivstofforbruket


Lufttrykk & effekter på drivstofforbruket

Forbrenningsmotorer stole på tenne en blanding av gass og trykkluft sammen på et optimalt press til å drive en motor stempler. Som luft trykket avtar, det blir stadig vanskeligere for motoren å oppnå riktig komprimeringen, og dette reduserer effektivitet. Fly motorer er avhengige av press-kompenserende enheter for å aktivere sine motorer i lav press på høyden. Tvunget-induksjon systemer som kompressorer og turboladere kan øke lufttrykket ved innløpet ventilen for å bedre drivstofforbruket.

Slik fungerer det

Branner er en form for forbrenning.
Forbrenning er en rekke kjemiske reaksjoner der drivstoff og en oksiderende produserer varme og transformert kjemiske biprodukter. Forbrenning kan enten være fullstendig--energikilden helt konverteres til sin enkleste bestanddeler, eller det kan være ufullstendig, betyr ikke nok oksiderende finnes for å fullføre reaksjonene som fører til forskjellige biprodukter. Hvordan å fullføre en reactant er forbrenning, avhenger av flere faktorer, for eksempel konsentrasjonen av oksygen, temperaturen og trykket av blandingen.

Hvordan en forbrenningsmotor fungerer

Stempler skyves av forbrenning.
En forbrenningsmotor virker ved å kombinere drivstoff og oksygen under press for å produsere en eksplosjon som driver et stempel å produsere brukbare energi. Drivstoff blandes med oksygen og injiseres inn i forbrenning kammer, der trykket fra stempelet og varmen av kammeret enten forårsaker blandingen til å antennes spontant (som i dieselmotorer) eller en gnist gis til utløse reaksjonen.Maksimal effektivitet oppnås ved å forsyne forbrenning kammer med riktig drivstoff-to-air blanding ideell temperatur og trykk.

Effekten av press på forbrenning

Lav lufttrykk gjør forbrenning mindre effektiv.
For drivstoff og oksygen til combust må de under nok press for deres eksoterm reaksjon (varme-produserende) oppstår. Som lufttrykket rundt motoren synker, det blir vanskeligere for forbrenning oppstår og krever mer drivstoff å produsere samme mengde mekanisk arbeid. Fuel-til-luft-blandingen kan enten justeres for å maksimere effektiviteten med ambient lufttrykk, eller press-kompenserende enheter kan legges til motoren til opprette ønsket trykket.

Tvunget induksjon systemer

Fly motorer er avhengige av tvungen induksjon.
Flere enheter kan legges til en motor å øke lufttrykket inn forbrenning sylinderen. Kompressorer bruk akselen av motoren for å kjøre en luftkompressor å øke trykket av luften på innløpet ventilen, mens turboladere bruker avgasser avslutter sylinderen for å drive en turbin til makten en luftkompressor. For fly i store høyder der trykket er lav, forhindre tvunget induksjon systemer motorer stoppet på grunn av utilstrekkelig lufttrykk.

Tuning motor for maksimal drivstofføkonomi

Regelmessig vedlikehold og justere drivstoffblandingen hjelper effektivitet.
Mest bilmotorer er innstilt til å operere på havet, men dette er ikke ideelt for kjøretøyer som opererer i lengre perioder under forskjellige atmosfæriske forhold. Den enkleste måten å maksimere effektiviteten av disse kjøretøyene er gjennom regelmessig vedlikehold - Endre tennplugger og olje og kontrollere systemet, for eksempel.Passer bilen med en tvungen induksjon system (turbolader eller supercharger) øker også forbrenning, som vil justere drivstoff-to-air blandingen blir matet inn i motoren av drivstoff injektoren.