Nnywellness.com

Hva skjer når du kjører med en sprakk Radiator?


Hva skjer når du kjører med en sprakk Radiator?

Mens en bil med en sprakk radiator fortsatt drift og kan bli drevet så lenge du sikre at det forblir kontinuerlig full av vann, er gjør så ikke en god idé. Radiator og kjølevæsken som det holder utfører en rekke viktige funksjoner for riktig motor operasjon. En sprekk i radiatoren vil redusere presset, innføre luft inn i systemet og foul bakken med gift. Selv om du opphøre for å fylle radiatoren regelmessig, påvirker slutt brudd i systemet motoren generelt.

Overoppheting

Hovedformålet med en radiator er å kjøle motoren. Når en radiator er sprukket, lekkasjer kjølevæske fra radiatoren, forårsaker nivået å falle, noe som resulterer i feil kjøling eller et fullstendig tap av kjøling. Overoppheting en motor kan resultere i en skadet eller ødelagt motor.

Tap av smøring

I tillegg til kjøling motoren, smører frostvæske vannpumpe. Når radiatoren er lite frostvæske eller selv fylt med bare vann, ingen kjølevæske, er vannpumpen ikke riktig blir smurt, som kan forårsake tidlig pumpe feil.

Bekostning

Mens den primære grunnen til at man kan velge å kjøre med en sprakk radiator er å unngå kostnadene for reparasjon eller erstatning, vil kostnadene ved frostvæske og skade på bilen langt oppveie noen kortsiktige besparelser. For å spare penger, kan bileier velge å reparere skadet radiator eller kjøpe en brukt en.