Nnywellness.com

Hvorfor har en Plasma-TV et Glass foran?


Plasma-TV-teknologi finnes i mange TV større enn 30 inches og rivaler av flytende krystall display, eller LCD TV. Mange plasma-TVer har en glass-skjermen på fronten, som noen kunder ikke foretrekker på grunn av gjenskinn. I virkeligheten har plasma-TVer å bruke to ark av glass for å oppnå bildet på skjermen.

Plasma skjermen konstruksjon

Plasma skjermen er konstruert ved å sette piksler celler mellom to ark av glass. Pixel cellene mellom glasset har underpiksler i dem. En underpiksel brukes til å opprette rød, for grønn og for blå farger. Når TV må vise et bilde, sendes en elektrisk strøm gjennom pikslene forårsaker det å gløde den riktige fargen. Glassplater er nødvendig å holde piksler og gassene forseglet i TV.

Refleksjon

Selv om glass skjermer er nødvendig i byggingen av plasma-TV, kan de forårsake refleksjon problemer. Når en lys skinner på TV glass, forårsaker det noen ganger en refleksjon som er synlige for alle å se på TV. Dette kan gjøre det vanskelig å se bildet på TV når en refleksjon. Derfor foretrekker enkelte forbrukere LCD TVer som vanligvis ikke har glass skjerm.

Rengjøring

En av fordelene ved å ha et glass-skjermen på en plasma-TV er at kan den lett rengjøres. Du trenger ikke å bekymre deg for å skade skjermen når tørke det med glass renere. Siden TV-skjermen er faktisk laget av glass, må du bruke rengjøringsmiddel på den. Med andre TVer, er glass rengjøringsmidler forbudt fordi de kunne komme gjennom skjermen og forårsake skade på komponentene i TV.

Betraktninger

Selv om plasma-skjermer har glass fronter og kan være utsatt for refleksjon, har de også noen iboende fordeler. For eksempel siden bildepunktene i glasset selv belysning, er belysning av bilder mer konsekvent. Noen ganger i LCD-skjermen eller LED-skjermer, belysning ikke nøyaktig samsvar siden det lyset kommer fra baksiden av skjermen. På grunn av deres konsistent belysning, plasmas kan opprette en teknisk høyere kontrast mellom lyse og mørke farger, men om du merke mer konsistente farger over skjermen er subjektiv.