Nnywellness.com

Hva betyr kubikkcentimeter for en motorsykkel?


Hva betyr kubikkcentimeter for en motorsykkel?

Når du kjøper en ny bil, er det alltid mange tall å forstå. Alle aspekter av motoren har en tallverdi, hver med sin egen måleenhet. En figur som er forvirrende for ikke-motorsykkel entusiast er kubikkcentimeter (cc).

Hva er en kubikkcentimeter?

En kubikkcentimeter er en tredimensjonal måling av volumet. I matematikk vil dette tallet bli referert til som centimeter cubed eller centimeter til makten til tre. En firkantet kube som måler 1 cm på hver side er en kubikk centimeter.

Forhold til motorsykler

For motorsykler, kubikk cnetimeters eller kopi refererer til størrelsen på motoren, på samme måte liter gjøre en bil. I reelle termer er mengden av luft-drivstoff blanding fortrengt hver gang stempelet fullfører en full oscillation. Det er dette som er pusset over motorsykler kabinett, karosseri og reklamemateriell å gi folk et inntrykk av hvor store og kraftige motoren er.

Hva betyr det?

Jo høyere tall, jo raskere det går. Hvis en motor fortrenger 50 kubikkcentimeter av drivstoff-luft hver gang stempler svinge, vil det være tregere enn en motor displacing 1000 kubikkcentimeter under en rotasjon. Dette er fordi mer drivstoff blir brent, produsere høy revolusjoner som overføres til veien gjennom dekk. Jo høyere cc nummer, jo kraftigere sykkel, som resulterer i raskere akselerasjon og en høyere hastighet.

Konvertering til liter

Det er ganske enkelt å konvertere kubikkcentimeter, brukes for motorsykler, til liter, brukes for biler. Det er 1000 kubikkcentimeter til en liter, så en 2.6 liters motor er 2600 cc.