Nnywellness.com

Hvorfor er noen DVDer uforenlig med min spiller?


Hvorfor er noen DVDer uforenlig med min spiller?

Det er mange grunner til at DVD-spilleren ikke spiller enkelte DVD. Oftere enn ikke, problemet skyldes en alder av spilleren eller et kompatibilitetsproblem knyttet til regionen eller video format.

Regionkoder

Regionkoder er programvare lockout tilordne DVD og DVD spillerne bestemte geografiske "områder." DVDer laget for ett område vil ikke spille i en annen på grunn av områdekoder. Spesielle alt-regionen DVD-spillere kan spille av DVDer fra hver DVD-region, og mange DVD-spillere kan spille en DVD fra en region etter utføre en "banalisere" på spilleren.

Videoformater

To dominerende videostandarder brukes i dag, NTSC og PAL, og de er ikke kompatible med hverandre. En DVD som er solgt i et land som bruker PAL-videostandarden (for eksempel England) vil ikke spille i en spiller med NTSC-format. Enkelte DVD-spillere er kompatible med både videoformater. Mange ganger disse spillerne er også alt-regionen.

Skadede medier

DVDer er holdbare, men dype riper og skader på disken overflaten kan påvirke spillbarhet. Mens noen riper og feil kan repareres med spesielle scratch removers, kan andre føre til permanent skade på platen. I dette tilfellet må platen erstattes.

Innspilte opptak

Skrivbare og overskrivbare DVDer er vanlig nå, men de var ikke alltid mye brukt. Mange tidlige DVD-spillere er ikke kompatible med disse DVD-formater, og alle DVD-video på en hjemmedatamaskin med en DVD-brenner vil ikke spille i dem. Dette problemet er mindre utbredt enn det var i fortiden, og nesten alle DVD-spillere gjorde støtter i dag alle typer skrivbare og overskrivbare DVDer.

Opptak formater

Selv om en spiller kan lese brent media, kan det vanligvis bare lese en bestemt type brent media. En video brent på en DVD må brennes på en bestemt måte. En WMV eller AVI film arkiv brent til platen spilles vanligvis ikke i de fleste spillere med mindre den er konvertert til et annet format først. Spesielle program finnes som konverterer videofiler til riktig format før de brennes slik de fleste spillerne kan spille dem.