Nnywellness.com

En dårlig oksygen Sensor nedgang gass kjørelengde?


Gjennomsnittlig motoren er et dyr med 10.000 innover-dreide øyne, en nesten allvitende organisme helt besatt av egne interne tilstanden. Oksygen sensor er ettall av motoren din primære verktøy for diagnose; uten den går datamaskinen fra en tilstand av zen-aktig effektiviteten til en tilstand av barn som forvirring. Stole på: raserianfall skal følge.

O2 Sensor grunnleggende

En oksygen sensor er i hovedsak en temperatur probe - et termometer. Motorene fungerer ved å kombinere luft og drivstoff i en svært spesifikke (stoichiometric) drivstoff ratio, vanligvis ca 14 deler luft til en del drivstoff. Maskinen må dette bestemte forhold fordi det gir nok luft å brenne drivstoff, men etterlater en liten drivstoff leftover å lede varme fra sylinderen. I en bensinmotor, vil en "magre" tilstand - hvor det er mye luft - øke eksos gass temperaturer, mens en "rike" blanding - mye drivstoff - faller temperaturen.

Datamaskin-funksjonen

En O2 sensoren leser eksos gass temperaturer og datamaskinen extrapolates fra dataene utlede motoren gjeldende luft/drivstoff forholdet. Datamaskinens grunnleggende jobb er å utføre en delikat balansegang, akkurat nok luft og drivstoff å holde forholdet der den skal være. Datamaskinen opererer vanligvis i "lukket sløyfe"-oppsett, der det blir data om luft og drivstoff går inn i motoren, og forholdet mellom luft og drivstoff kommer ut. Hvis oksygen sensor feil, vil datamaskinen går inn i "åpen loop" modus, flyr blind og bruker sitt beste gjette for å holde motoren i gang.

Feil på sensoren i front O2

Foran O2 sensoren - en på motoren-siden av katalysator, er den som datamaskinen bruker til å justere luft og drivstoff forholdet. En O2 sensor er bare sensoren bilen som produserer sin egen spenning, og det gjør det ved (i utgangspunktet) konvertere varme til elektrisitet. Spenning avviket fra den ene ytterligheten til den andre er liten feil i foran sensoren vil til slutt kaste datamaskinen i åpent modus. Siden mager blandinger er varmere og mer farlig til motoren, vil datamaskinen vedta en mye mer konservative, drivstoff-rik blanding for å holde temperaturer. Sluttresultatet er en merkbar nedgang i kraft og.

Bak O2 Sensor feil

O2 sensoren montert bare forbi katalysator ikke overvåker selve motoren, men feil her vil opprette samme sluttresultatet. En del av en omformer jobb er å forbrenne uansett ubrent drivstoff kommer ut av motoren, som skaper en massiv mengde varme. Dermed er gassene kommer ut av en katt langt slankere og varmere enn de. Hvis bak O2 sensoren mislykkes, vil motoren anta at noe er gått galt med katten og går inn i en "halte hjem" modus til du får det fast. Halte hjem-modus er slag av en ekkel knep fra bilprodusentene, en tilstand der motoren kjøres bare godt nok for deg å komme hjem å fikse konverteringsprogrammet. Halte hjem-modus vil vanligvis opprette et massivt fall i kraft og drivstoff økonomien; nok til å overbevise deg å fikse konverteringsprogrammet ASAP.

Reparasjon

De fleste datamaskiner vil selv-diagnose og spytte ut en problemer-kode for å fortelle deg at det har vært en feil i O2 sensoren. Men tror ikke det; en "O2 sensorenhet feil" kode bare forteller deg at sensoren målinger er veien ut av området, og at de leser mager eller rik. Feil koden kan lett indikere et annet problem - en forårsaker en kjøre-lean eller rik tilstand i motoren. Før du gå erstatter O2 sensoren, må du kontrollere at du har riktig diagnostisert motoren å sørge for at det ikke er en feil på sensoren, vakuum lekkasje, luften kanalen tette eller drivstoff systemfeil.