Nnywellness.com

Edge-LED LED kontra LCD TV


Når shopping for en ny TV, kan du komme over noen modeller kategorisert som edge-LED lyser, mens mange andre er bare merket LCD. Stund edge-LED, lysdiode TV og flytende - krystallklar utfoldelse TV er forskjellige, de begge fortsatt passe inn i samme kategori av kjent som LCD-TV.

LED kontra LCD

LED-TVer er ikke en ny type TV-teknologi. Deres primære forskjellen fra en vanlig LCD-TV er på samme måte som bak lyset på TVEN fungerer. Med en vanlig LCD-TV skaper en katode fluoreserende lys lys som TVEN bruker. Med en LED-skjerm, er lyset skapt av hemmeligstemplet i stedet for en fluorescerende lyskilde. Resten av TV er egentlig det samme.

Edge-LED Vs. Tilbake belysning

LED-TV kan falle inn i to kategorier: edge-LED og baklys. Med en LED med baksiden belysning, også kjent som full-array tilbake belysning, kommer belysning for TV fra hele baksiden av skjermen. Sammenligning med en edge-LED LED-TV kommer lyset fra sidene. Produsentene bare sette lys på alle fire sidene av TVEN så lyset skinne tilbake mot midten. Lyset blir så guidet tilbake over skjermen.

Størrelse

Den primære fordelen med edge-LED LED-TV over tradisjonell LCD-skjermer er at de kan være mye tynnere. Når en edge-LED-TV, trenger den ikke et eget lag med lys over hele baksiden av skjermen. I stedet kan produsenten sette lysdioder på siden av skjermen, noe som sparer mye plass. Sammenligning med en tradisjonell LCD, TV må være tykkere, og det kan ikke være egnet for montering på veggen.

Bildekvalitet

Vurdere forskjellen i kvaliteten på bildet på kanten-la sett og andre modeller. Standard LCD-apparater og de fleste edge-LED LED TV mangel "innenbys dimming." Denne funksjonen LED sett med full-array belysning kan gjøre farger "vises til pop," sier nettsiden CNET anmeldelser..