Nnywellness.com

Hvordan koble opp et Voltmeter til et batteri


Voltmeter er den enkleste gauge installere. Voltmeter viser hvor mye strøm som er henvist til batteriet. Det kan også indikere et batteri med en dårlig celle og drift av spenningsregulator. For eksempel, hvis motoren er i gang og måleren er som indikerer 14,5 volt og faller til 12 volt eller lavere når klimaanlegget er slått på, indikerer en dårlig spenningsregulator. Hvis måleren viser bare 12 volt eller lavere med motoren i gang, er dynamoen dårlig. Hvis spenningen er 14 volt eller høyere med motoren i gang og måleren viser mindre enn 12 volt når du forsøker å starte motoren, batteriet er dårlig.

Instruksjoner

• Fjern styringen kolonnen dekselet med en stjerneskrutrekker å avsløre tenningen i mest sen modellbiler. I de tidlige innenlandske versjonene, er knappen plassert på topp nedre halvdel for rattstammen.

• Finn kjøre ledningen avslutter tenningen. Det er en strøm ledning, en kjøre wire--som leverer strøm til alt i bilen – og en tilbehør wire, som leverer bare tilbehør, men vil ikke kjøre motoren. Det er alltid en forrett wire. Dette er vanligvis en gul ledning og har makt bare når bryteren er i "Start".

• Trykk den voltmeter svart føre til en god grunn. Sonde ledningene avslutter tenningen med røde ledelsen. Slå til stillingen "Kjør" og Finn en ledning med makt. Deaktivere nøkkelen og kontrollerer ledningen for strøm. Når du finner en wire er som har makt bare når tenningen er på, og ingen når nøkkelen er av, dette er voltmeter makt ledningen. Det er bare et par ledninger mellom batteri og tilbehør for en nøyaktig vurdering av DC spenning fra dynamoen. Trekke den nye voltmeter direkte til batteriet vil tappe batteriet. Plassere den mellom tilbehør vil vise et fall når tilbehøret er aktivert på grunn av trekningen fra elementet. Videre er nedstrøms måleren plassert mer det vil vise motstanden i ledningen.

• Skjær en lengde av wire å reise fra ledningen på tenningen av voltmeter, pluss litt slakk. Stripe isoleringslaget av den ene enden av ledningen med verktøyet pressing. Installere en ring terminal kontakt og crimp det. Installere ringen terminal på B + terminalen på baksiden av voltmeter og skru mutteren med en liten vri.

• Installere en T-Tap connector RPC_C_AUTHN_LEVEL_PKT_PRIVACY på tenningen. Skyv ledningen fra voltmeter i kontakten. Knip T-Tap over to ledninger og bruke Tanga komprimere metall blad ned i kontakten der det vil pierce isolasjon på begge ledninger. T-Tap hetten snu metall blad og smekk den på plass.

• Klipp et stykke wire å nå fra den negative terminalen på baksiden av voltmeter til en god jord på dashbordet. Fjerne begge ender av ledningen og installere ring koblinger på endene. Crimp ring kontaktene. Installere en ring kontakt på negativt (-) terminal på voltmeter og skru mutteren. Installere den motsatte enden under en skrue eller bolt på dashbordet.

• Cut et stykke wire å nå fra voltmeter til høflighet lys, eller hvis ingen er lett tilgjengelig, bryteren frontlys. Stripe isoleringslaget av en ende av ledningen og installere en ring terminal og crimp det. Installer denne terminalen på center belysning terminal på voltmeter og skru mutteren.

• Få tilgang til baksiden av bryteren frontlys og sonde pluggen for en kabel som har makt bare når frontlysene er på. Bruk røde voltmeter ledelsen for å undersøke ledninger som med tenningen. Plasser en T Tapp kontakten over denne ledningen og sett ledningen fra voltmeter. Igjen, bruke Tanga komprimere bladet ned over ledningene og snu hetten bladet inntil den smetter på plass. Nå lyser måleren opp når frontlysene er aktivert. Installere noen dekker fjernet tidligere for å avsløre disse komponentene.