Nnywellness.com

Feilsøking Phillips TV


Feilsøking Phillips TV

Det kan være en forferdelig følelse når Philips LCD-TV, midtpunktet i din hjemmekino, starter fungerende morsomt. Kanskje det kan ikke slås på, eller muligens bildet virker tvilsom. Før du panikk ved tanken på ikke å komme til se det store spillet, lære noen grunnleggende feilsøking teknikker som kunne gjøre den panikken forsvinner.

Power problemer

Hvis TV er å få strøm, burde du se en indikatorlampe foran TV. Hvis du ikke ser dette lyset, kontroller at TVEN er koblet og strømledningen er ordentlig koblet til TVEN. Prøve å koble en annen enhet i samme stikkontakten å sikre at uttaket fungerer, eller prøve å koble TVEN til en annen stikkontakt. Kontroller også at fjernkontrollen har batterier. Prøv kraften fra fjernkontrollen og TV selv.

Bilde problemer

Kontroller alle tilkoblinger til TV. Ofte folk vil feilaktig tilkobling komponent eller kompositt kabler, så sørg for at de er korrekt og forsvarlig tilkoblet. Kontroller at TVEN er satt til riktig AV skriving også. Hvis bildet er forvrengt eller strukket ut, trykker du "Format" på fjernkontrollen for å velge riktig skjermformat. Hvis fargene vises av, kan du prøve å justere fargeinnstillingene på TV-menyen. Du kan vurdere en kalibrering plate som Digital Video vesentlige å oppnå de optimale fargeinnstillingene for TVEN.

HDMI problemer

Hvis du bruker en HDMI (High-Definition Multimedia Interface)-kabel til å koble en enhet, for eksempel en Blu-ray-spilleren, kontroller at tilkoblingen er sikker. Kontroller også at enheten er kompatibel med HDCP (høy-båndbredden digital innhold sikringen). Hvis du ikke får et bilde, betyr det en HDCP-godkjenningen mislykkes. Prøv å bytte til en annen inngang, og deretter bytte tilbake. Hvis det ikke fungerer, slå av TVEN og enheten. Slå deretter enheten på første og TV.

Lyd problemer

Kontroller at TV er ikke dempe. Prøv å heve eller senke volumet fra fjernkontrollen og TV. Kontroller at alle audio-tilkoplingene er stramt og ingen hodetelefonene er tilkoblet. Kontroller at høyttalerne på TV ikke er slått av. Til slutt, hvis du bruker en HDMI-kabel, kontroller inndataenheten har HDMI-lyd aktivert.

Alvorlige problemer

Kontakt Philips kundestøtte. Du kan ringe Philips på (888) 744-5477. Kundeservice er åpen mandag til fredag fra 8 am til 11 pm EST. Det er også åpent fra 9 am til 6 pm EST på søndag. Linjen er ikke åpent lørdager. Du kan også logge på Philips' tech support website, i ressurser-delen.