Nnywellness.com

Hva slags utdata gir en S/PDIF-Port?


Hva slags utdata gir en S/PDIF-Port?

Utviklet i 1980 som svar på den økende etterspørselen for digital lyd, angir Sony/Philips Digital Interface Format standarder for tilkobling CD-spillere, forsterkere og annet lydutstyr. S/PDIF kabler bære digitale signaler som har en rekke fordeler fremfor tradisjonelle analoge. Noen S/PDIF-kabler bruker wire, andre har optisk fiber for å bære modulert laserlys.

Digital lyd

Analog lyd kabler uunngåelig legger litt støy lydsignalet bærer. Elektriske forstyrrelser fra radiostasjoner, apparater og lysrør frysninger i lyden. Digitale signaler, som med en S/PDIF kabling system, håndtere lyd annerledes: som signalet forblir i en forhåndsdefinert terskelverdi for digitale kretser, støy plukket opp av aldri blir en del av selve lyden. Fiber fiberoptiske kabler er helt immun mot elektrisk støy, selv som produseres av tordenvær og høyspent industrielt utstyr. Hver S/PDIF-kabel har kapasitet for stereo digitale signaler, sammenlignet med analoge kabler, som krever én kabel per kanal - redusere ledninger rot.

Kontakttyper

S/PDIF kabler bruker to forskjellige typer koblinger: RCA- eller TOSLINK. RCA-kontakten er den samme som den tradisjonelle analoge utstyr bruker. En S/PDIF-kabel er en mannlig RCA-kontakten i hver ende; selve kabelen er koaksial, slik at den blokkerer innkommende og utgående elektriske forstyrrelser. Toshiba utviklet TOSLINK optisk kabel. Den har en tettsittende hankontakter i hver ende av en tynn fiberoptisk kabel. TOSLINK- og RCA-kabler er ikke kompatible med hverandre, men du kan kjøpe en adapter for å konvertere fra en type kabel til den andre.

TTL

Computer hovedkort, CD-ROM-stasjoner og lydkort har en to-tråds overskriften-kontakt som bærer TTL-nivå S/PDIF signaler. Dette er digital lyd elektriske signaler, selv om de ikke er direkte kompatibel med RCA kabler systemet. Du kan koble til en TTL-systemet til en RCA-kabel med en spesiell adapter.

Datahastigheter og koding

S/PDIF-grensesnittet bærer digitale signaler på tre forskjellige bithastigheter: 2.0480 Mbit/s, 2.8224 Mbit/s og 3.0720 Mbit/s. Disse bithastigheter bære digitallyd har samplingsfrekvenser 32 kHz, 44,1 kHz og 48 kHz, henholdsvis. Parabol-mottakere bruker 32 kHz betalingssats, CD-spillere bruke 44.1 kHz hastigheten og digitalt lydbånd har en 48 kHz. S/PDIF overfører ikke rå digital audio signal dataene, men har en avansert koding system. Det bærer tilleggsinformasjon, inkludert kopibeskyttelse status, en lydkilde kategori og en indikator for stereo eller quad lyd.