Nnywellness.com

Hvordan Stall konverteringsprogrammer arbeid?


Såkalt er den direkte forbindelsen mellom motor og girkasse. Det fungerer mye på samme måte som en stall converter fungerer, men for å forstå en stall omformer, må du først forstå hvordan et dreiemoment-konverter fungerer. Dreiemoment konverter er knyttet til flexplate av tre bolter og overføringen drivaksel lysbildene i dreiemoment konverter. Det maskene inn i omformeren ved et sett av rier på den mannlige enden av drivaksel og inn i et hull med rier i dreiemoment konverter.

Dreiemoment konverter har fire hovedkomponenter. Den første komponenten er pumpehjulet eller pumpen, som er direkte knyttet til omformer. Pumpen er å snu kontinuerlig. Dette gir det hydrauliske trykket. Turbinen er neste komponenten og er ikke knyttet til omformer. Det er gratis flytende knyttet bare til den variasjon drivaksel fra overføring. Formålet er å angi dreiemoment for å flytte bilen. Neste er enveis clutch som låser opp konverteringsprogrammet til innspill aksel. Den siste komponenten er stator. Stator er utformet for å multiplisere dreiemoment eller trykk og redusere hastigheten av pumpehjulet.

Den beste måten å forklare driften er å forestille seg har to fans mot hverandre. Slå på en fan og snart andre viften begynner å spinne. Hvis andre viften flyttes, vil den første fan som er aktivert selvsagt fortsette å spinne. Dette er hvordan en bil kan komme til en stopp og ikke stoppe motoren. Legg til en stator mellom to fans. Slå viften arbeider til lav. Den drevne fan eller som ikke er aktivert vil ha mye press selv om det kan fortsatt holdes. Dette ligner på en inaktiv eller bilen sitte stille.

Slå viften fungerer på høy, som er lik stepping på gassen. Den drevne fan kommer til liv, og kan ikke lenger holdes. Dette er grunnleggende, men det beste forklarer hvordan omformeren fungerer. Rpm dreiemoment konverter begynner å bruke dreiemoment er avhengig av krumning og bladtypen brukes på stator og pumpehjulet. Normal effektiviteten av dreiemoment konverter er 90 prosent av turtall, derav låsen opp clutch. De andre 10 prosent kan motoren litt flash tid for akselererende uten lugging motoren. For drivstofføkonomi forekommer bare låse opp elektronisk på cruise eller 50 miles per time, og opp til et punkt der lenger dreiemoment kreves. Dette gjør 100 prosent 1:1 ratio som senker turtall og sparer drivstoff.

En stall converter gjør det et dreiemoment-konverter gjør, men har en modifisert stator som krever en høyere enn normal rpm før den låses. Lås opp bestemmes av mengden rpm motoren kan oppnå med bremsene på. Stall konverteringsprogrammer kan kjøpes med en rekke stall fra 1200 rpm til 6000 rpm. Ideelt for beste lanseringen eller akselerasjon, bør båsen være 80 prosent av rpm nødvendig for maksimalt dreiemoment. Stall konverteringsprogrammer er vanligvis brukes i racing programmer eller tauing programmer, men det er ikke uhørt for en høy hestekrefter gaten bilen være utstyrt med en stall omformer i stedet for et dreiemoment-konverter.