Nnywellness.com

Bruker Nikon Film SLR linser på et digitalt Speilreflekskamera


Nikon opprettet det første "system" single-lens reflex-kameraet i 1959 betyr første 35mm kameraet kroppen med en rekke objektiver, blitser og tilbehør. Det er mange objektiver, fra fisheye til vidvinkel til normal til tele til super telefoto som er produsert gjennom årene, mange av dem kan være i samlingen din. Du kan bruke de fleste av dem på en Nikon digitalkamera, også. Her er noen tips.

Brennvidde

Nikon objektiver designet for film eller digitalkameraer fungerer på samme måte. Film kameralinser imidlertid tendens til å være tyngre, og husk at hvis du har en fullformat Nikon digitalkamera som D700, brennvidden multipliseres med 1,5. Så hvis du har en normal 50mm linse, vil det være 75mm på digitalkameraet. Dette hjelper hvis du vil utvide tele rekkevidde. Hvis du legger en 2 x extender, blir den liten 200mm linsen 600 mm. brennvidder for fullformat kamera er de samme som de er for filmkameraer.

Manuell fokus

Virkelig gamle linsene før autofokus vil være vanskeligst å venne seg til. De er større og tyngre enn moderne linser, og du må fokusere dem manuelt. Likevel optikk er veldig god i Nikon linser, så å holde dem rundt er nyttig. Husk at du må stille blenderåpning i de fleste tilfeller hånd også. Det betyr at din super automatisert Nikon D80 bare fikk mye vanskeligere å bruke. Du kan fortsatt bruke den innebygde lysmåler, men for å fortelle deg hva eksponering bør være. Fokusere på bildet, og angi vinduslem i lukkerprioritet eller manuell modus. Kameraet vil fortelle deg hva Blender bør være, så sett den manuelt med blenderåpningsring på linsen og skyte bildet.

Autofokus

Autofokus linser laget for Nikon filmkameraer vil fortsatt autofokus på et Nikon digitalkamera. Største justeringen du må gjøre å bruke slike linser, spesielt lang tele linser, er vekten. Gamle Nikon F1 var en veldig tung kamera, så bare legge en telelinse balansert det. Det moderne Nikon D90 er langt lettere, så når du skyter med telefoto lengre enn 300mm for eksempel, er det lurt å bruke et stativ eller en rifle grep. Rifle grep kan ha falt av moten de siste årene, men de fremdeles er nyttig for tele skyting. Baksiden slutten ser ut som en rifle. Kameraet monterer på den med objektivet der pistol fat ville være. Hvor utløseren ville være, vil det være en utgivelse for spjeldet, men hvis det er en gammeldags snorutløser, det ikke vil koble til Nikon digitale. Rifle grep er ikke tilgjengelig lenger, men du fortsatt kan finne dem på brukt kamera utstyr butikker som KEH og på eBay noen ganger.