Nnywellness.com

Hva forårsaker døde piksler på en iPod?


Hva forårsaker døde piksler på en iPod?

Apples omfatter personlige enheter sin iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano og iPod Shuffle. Disse fire modellene har tre av dem - Classic, berøring og Nano - flytende krystallklar utfoldelse skjermene. Disse LCD-skjermer består av små piksler. Noen ganger blir en piksel svart, betyr det døde; Dette skjer for en rekke årsaker.

Hvordan LCD fungerer

LCD - eller flytende krystall display - teknologi har sine røtter i 1800 botanikk. Friedrich Reinitzer, en østerriksk forsker, oppdaget denne klassen av stoffet i hans lab i 1888. Mer enn tre fjerdedeler av et århundre senere, begynte forskere som arbeider for RCA å bruke de samme molekylene for å lage bilder på en skjerm. Ved å trykke flytende krystaller mellom to rutene av glass og kjører en elektrisk strøm over krystaller, var naturvitenskapelig kjøpedyktig avgjøre deres fysiske orientering. Denne papirretningen påvirket fargen på krystaller. Dagens LCD-skjermer arbeid ved å endre fargen på flytende krystaller til grønn, rød og blå.

Hva forårsaker en død piksel?

Flere forhold kan bebreides på døde piksler på iPod. I noen tilfeller er det en fabrikk feil; Hvis du oppdager døde piksler på din iPod første gang du bruker det, produsenten bare lage ikke det opp riktig, eller enheten ble skadet under forsendelsen du eller i butikken fra der du kjøpte den. IPod LCD er opplyst av en LED-bakgrunnsbelysning; Hvis denne bakgrunnsbelysning er død, fungerer skjermen ikke, forårsaker alle bildepunktene på skjermen vises død. Direkte trykk skader flytende krystaller som danner enkeltpiksler. Slippe iPod eller trykke for hardt på skjermen gjør denne typen skader. I andre tilfeller er transistorer skylden; hver krystall har en tilsvarende transistor. Når transistoren brenner ut, vil det ikke kunne passere en elektrisk strøm over krystall, forårsaker det å være mørk.

Døde vs låste piksler

LCD-teknologien gir piksler i tre farger: rød, blå og grønn. Disse fargene er kombinert og plasseres side ved side for å opprette en rekke farger. Når alle tre av disse fargene er lagvis oppå hverandre, gjør de hvit. Totalt fravær av farge resulterer i en svart piksel. Hvis du har en piksel som ikke vil endre til en annen farge enn svart, er det en død piksel. Et bildepunkt som er fast på en annen farge enn svart er bare fast. Dette skjer ofte når et bilde står på iPod-skjermen i en lengre periode - i noen tilfeller, tar dager, forlater rester av bildet trykt på skjermen. på pixel-nivå betyr dette berørte bildepunktene mislyktes å reorientere og har blitt fast i én farge eller plassering.

Fikse døde piksler

I noen tilfeller kan en permanent svart piksel bare være en manglende bildepunkt. Apple kaller dette en piksel avvik. I denne situasjonen får noe dere mangler bildepunktet produksjon farge; i stedet må iPod returneres og erstattet. For virkelig døde piksler, gni forsiktig på skjermen med fingeren eller en fille gjenoppstår krystall, men hvis en utbrent transistor er skylden dette vil ikke hjelpe. Alle Apples iPod kommer med ett års begrenset garanti. Selv om denne garantien ikke dekker skade du gjør, enten med vilje eller utilsiktet, til iPod, dekker den defekter som mangler eller er døde piksler.