Nnywellness.com

Ulempene ved LCD


LCD-TVer og skjermer bruker mindre strøm enn andre skjermkorttyper, er lette og produsere et lyst bilde. Nyest LCD-teknologien har økt makt oppsparing og en slankere profil. Til tross for sine fordeler har LCD-skjermer også ulemper, som må tas i betraktning før du kjøper en ny TV.

Kontrastforhold

LCD-TVer har dårlig kontrast. Dette skyldes baklys skinner gjennom panelet. Lokale dimming LED bakgrunnsbelyst LCD forbedre kontrastforhold betydelig, og er en forbedring over tradisjonelle fluorescerende bakgrunnsbelyst LCD-skjermer.

Visningsvinkel

Farge kan forvrenge når du ser på en LCD-skjerm fra en vinkel, særlig med eldre LCD-skjermer.

Fargenøyaktighet

På grunn av bakgrunnsbelysningen er piksler på en LCD ikke generere lys uavhengig av resten av bildet. Fargenøyaktighet lider på LCD-TVer på grunn av dette faktum.

Pris

LCD-TVer er dyrere enn andre sammenlignbare skjermkorttyper. Forbrukerne kan forvente å betale opp til dobbelt så mye for en LED-bakgrunnsbelyst LCD.

Plasma sammenligning

Hver piksel på en plasma-TV kan kontrollere lysstyrke og farge individuelt. Dette øker kontrasten forhold og fargen nøyaktighet. Visningsvinkler på plasma-TVer er enestående, og de er mye billigere enn LCD-skjermer.