Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom 720 & 1080 TV?


Mange mennesker har high definition TV (HDTV), men mange folk vet ikke forskjellen mellom 720 og 1080-oppløsning.

Grunnleggende

Alle HDTV har en oppløsning, som er den eneste oppløsningen TV kan vise. Alle sendinger eller digitale formater den mottar viser i den opprinnelige oppløsningen. En HDTV konverterer hver signal som er forskjellig fra den opprinnelige oppløsningen til den opprinnelige oppløsningen. Lavere oppløsninger oppgraderes, og høyere oppløsninger er nedgraderes.

Typer HD-formater

Del av forvirring om HD er forskjellen mellom "p" og "i" formatter. For eksempel kan en TV oppløsning være 720p, mens en annen TV-oppløsning er 1080i. Bokstaver p og jeg er kort for bilde-skanning metodene progressive og sammenflettet, henholdsvis. Sammenflettet betyr at en tube TV trekker bildet i to omganger; en pass er for oddetalls-linjer og den andre for partalls-linjer. Progressiv betyr at en tube TV trekker hver ramme i én omgang, noe som resulterer i et jevnere bilde. Alle ikke-tube TV, inkludert plasmas, LCD og DLP, LCD og LCoS bakside-prosjektering HDTVs, konvertere alt til progressiv skanning, noe som gjør det enda vanskeligere å se forskjellene mellom de to kringkasting formatene.

Forskjellen

TV utpekt 1080 har 360 linjer med oppløsning enn 720 modeller, som øker bildedetaljer. Som tilsvarer om en 33,3 prosent bedring i kvalitet over 720 TVer i samme størrelse.