Nnywellness.com

Hvordan utforme en mange--høyttaler krets


Hvordan utforme en mange--høyttaler krets

Utforme en mange--høyttaler krets bruker de samme reglene som en multi motstand krets. Mange--høyttaler kretser kan være serien kretser, parallell kretser eller kombinasjon serien-parallell kretser. Avhengig av konfigurasjonen som brukes, endres den totale impedansen på krets.

Instruksjoner

• Les instruksjonene for radio eller forsterker som vil strømkilde for høyttalerne. Identifisere impedans grensen på denne enheten. De fleste Bilstereo Forsterkere har en impedans grense på 8, 4, 2 eller 1 ohm. Denne laveste impedansen som kan kobles til forsterkeren uten å skade enheten.

• Identifisere hvor mange høyttalere må være koblet og hvordan de skal kobles. For eksempel hvis grensen impedansen 4 Ohm og det er to 4-ohm høyttalere må være koblet i systemet, må høyttalere være koblet i serie. Når to eller flere høyttalere er koblet i serie, legger sine impedances sammen. I forrige eksempel tilsvarer 4 ohm pluss 4 ohm totalt 8 ohm.

• Beregne impedans på samme krets, men endre banen til en parallell krets i stedet for en serie krets. I en parallell krets slippe impedances. Beregningen er som følger: 1 / 4 + 1/4 = 2/4, deretter ta den resiproke av det, som tilsvarer 4/2 eller 2 ohm. Denne konfigurasjonen kan ikke brukes med en forsterker eller som har en grense på 4 ohm.