Nnywellness.com

Hvorfor er min lyddemper høyt?


Hvorfor er min lyddemper høyt?

Lyddemper på bilen, er som navnet tilsier, delen som er boltet til slutten av eksos (og noen ganger midten også) som muffles lyden av avgasser når de rutes av eksos. Noen lyddempere er ment for å være høyt, spesielt ytelse halstørklær, men andre er ment å være stille. Din lyddemper kan være høyere enn du for en rekke årsaker.

Du har en ytelse lyddemper

Hvis du kjøpte bilen brukes, og du finner det eksos er høyere enn forventet, kan det være fordi en tidligere eier installert en høy ytelse eksos. En ytelse lyddemper er utformet for å sirkulere mer luft og har mindre materiale inne i kroppen av lyddemperen til deaden lyden av eksos. For å fastslå Hvis du har en ytelse lyddemper, vil du sannsynligvis trenger å ta bilen til en lyddemper butikk der ekspert kan se på lyddemper og fortelle deg hvilken type det er.

Løsning

Hvis det viser seg at en ytelse lyddemper er årsaken til den høyere enn ønskelig eksos notat, den eneste løsningen er å fjerne lyddemperen og installere en lager lyddemper eller en mer restriktiv. Dette bør gjøres en lyddemper butikk siden det tar vanligvis spesielle verktøy og rekvisita å fjerne og installere en lyddemper.

Lyddemperen er rustne

En av de vanligste årsakene til en høy lyddemper er rust hull eller korrosjon forårsaket av fukt eller salt på veiene. Hvis hull spiser gjennom metallet av lyddemper, vil det ikke dempe lyden av eksos, som resulterer i overdreven bråk.

Løsning

Igjen, en rusten lyddemper eneste løsningen er å erstatte den med en ny. Lyddempere er relativt billig, og det er vanligvis billigere å bare bytte ut en gammel en med en ny fremfor å sveise opp eller lapp en rusten. Plus, er det bedre i det lange løp å installere en ny lyddemper.

Det er en eksos lekkasje

En annen mulig årsak til et høyt lyddemperen er tilstedeværelsen av en eksos lekkasje der eksosrøret bolter eller er sveiset til lyddemper. Hvis selen mellom eksosrøret og lyddemperen er dårlig, kan avgasser rømmer, forårsaker lyddemper å være høyere enn normalt.

Løsning

For å fastslå Hvis du har en eksos lekkasje nær din lyddemper, løft opp bak på kjøretøyet med et gulv jack eller gjennomgå under bilen nær lyddemper. Start motoren og lytte til lyder som kommer fra eksosrøret. Du kan også bruke hånden til å avgjøre om det er noen luften blåser ut fra mellom lyddemper og eksos pipe. Hvis det er en lekkasje, har en lyddemper butikk weld det opp eller installere en ny lyddemper klemme.