Nnywellness.com

Hvordan fungerer en BMW SMG overføring?


Hva er en BMW SMG overføring?

SMG står for sekvensiell manuell girkasse. Det er i hovedsak en overføring kan fungere som en automatisk, eller fungerer som en manuell girkasse. Innovasjon er at når det fungerer som en automatisk, driveren ikke trenger å operere en clutchpedalen, bare angi ønsket utstyr. Dette gjøres ved en tradisjonell pinne eller et sett med paddle shifters knyttet til styring kolonnen eller rattet, avhengig av modell BMW. Automatisk modus er mer drivstoffeffektive, gir manuell modus større motorytelse mens du fjerner den menneskelige komponenten og dens kapasitet for feil. Dette bidrar til å sikre et lengre liv overføring og alle relaterte deler.

Struktur

Overføring design selv er ikke så forskjellig fra en normal automatgir. Det er en rekke planetenes gear sett inkludert en rekke bremser og clutcher, koblet til ventiler, som igjen er koblet til kroppen ventilen. Baksiden av planetenes utstyr er tilkoplet svinghjulet, med en clutch satt mellom to slik at kraften kommer fra svinghjulet å være fri fra utstyret satt på vil. Den andre enden av planetenes gear sett er koblet til en universal-ledd, som kobles til en drivaksel. Drivaksel kobler bilens drivakselen slå hjul.

Hvordan fungerer en BMW SMG overføring?

I automatisk modus fungerer overføring normalt. Strøm går gjennom svinghjulet til planetenes gear sett. Gear sett spinn i en bestemt konfigurasjon basert på hva clutches og bremser koblet til dem har engasjert. Kroppen ventil kontrollerer disse clutches og bremser basert på motoren RPM, oljetrykk og andre faktorer. Når disse faktorene øker utover en viss terskel, kroppen ventilen endrer konfigurasjonen av bremsene og clutcher. Dette endrer konfigurasjonen der planetenes girene spin, endre mengden strøm som er nå drivakselen. Dette er hvordan noen automatgir normalt Skift gears. Når satt i håndboken, føreren trykker på en knapp eller opererer padle som indikerer et skifte i gears er ønsket. Dette signalet tolkes av en Kjørecomputer som rir over kroppen ventilen og styrker den ønskede endringen i gears.