Nnywellness.com

Hva differensialer er i en 2000 Grand Cherokee?


2000 Jeep Grand Cherokee rangert tiende i salg under sin modell år, etter Edmunds, selger mer enn 271,000 biler. Samtidig, Edmunds skrev, "Hvis vi måtte velge en SUV for alvorlige off-roading moro, (Jeep Grand Cherokee) ville være den." Vurderingen kommer som følge av dens heavy-duty aksel system, med Trac-lås og variabel-Lock differensialer å styre hastigheten på hjulene under en sving og i terreng.

Trac-Lock

WJ jeeper, et nettsted som vedlikeholdes av Jeep Grand Cherokee eiere, rapporterer at Trac-Lock differensial systemer var tilleggsutstyr i 2000 modell år og ikke tilgjengelig i V8 modeller, eller de med Quadra-Trak II eller Quadra-stasjonen firehjulstrekk systemer. Allment tilgjengelig i eldre Grand Cherokee modeller, Trak-Lok er beskrevet på JeepForum.com som en differensialsperre som bruker en eldre clutch mekanisme.

Variabel-Lok

Variabel-Lok er også en begrenset-slip differensial system. Variabel-Lock bruker en væske press-drevet pumpe for å justere dreiemomentet og setter fart i svinger og på ujevnt terreng. Variabel-Lok erstattet Trac-Lok i alle modeller begynner med 2002 Årsmodell.

Variabel-Lok modeller

I løpet av 2000 modell-året var variabel-Lok tilgjengelig i både front - og bak-stasjonen Jeep Grand cherokeene. En front variabel-Lok system kom på Dana 30 modell akselen og ble brukt bare på Grand cherokeene utstyrt med QuadraDrive firehjulstrekk systemer. En bakre variabel-Lock systemet var tilgjengelig bare på jeeper utstyrt med QuadraDrive og tilleggsutstyr på Grand Cherokee Laredo E og F-serien samt begrenset G og K versjonene.