Nnywellness.com

Kan du lage en luftfilter boks i en kald luftinntak?


Kan du lage en luftfilter boks i en kald luftinntak?

Mens kald luftinntak som kjent i dag kan virke som en siste ting, er de egentlig bare en endring av et prinsipp som har eksistert siden begynnelsen av biler. Kald luft er oksygen-tett luft mer oksygen i din motor betyr mer drivstoff brent og mer hestekrefter laget. Fabrikk luft boksene kan virke skreddersydd for å kvele du motor i glemsel, men det er faktisk ganske mye av potensielle der både luft kvantitet og kvalitet.

Faktorer

Økende air tetthet handler om klemme oksygen molekyler sammen, og det er to måter å gjøre det. Den første og enkleste er å redusere temperaturen, siden slippe temperatur vil forårsake luft å "krype" i volum vekt. Andre er å fysisk presse molekylene nærmere sammen ved å komprimere dem. Tidligere tilnærmingen er en kald-luftinntak bruker, mens kompressorer og Turbo arbeider på sistnevnte. En god CAI vil ikke bare bringe kjølig luft. det vil også dra nytte av bilens naturlig høytrykks soner å dytte luft i inntaket. Men det er ikke slutten på det, fordi du må fortsatt gi luft slangen stor nok til å passe det og glatt nok for ikke å forstyrre flyten inne i røret.

Trykk soner

Bil kroppen er en absolutt rotet der luftstrømmen er bekymret; de har en rekke merkelig små steder der luftstrømmen stopper død og komprimere, skaper en høytrykks sone. Bilens nese er vanligvis highest-pressure området, fordi det er det første å slå gjennom luften - det er derfor grillen er der. Basen av frontruten er en annen høytrykks sone, fordi air har å plutselig vidvinkel oppover og over bilen. Men CAI-byggere bør være mer opptatt av en av bilens mindre kjente press soner: de par mellom toppen av dekket og undersiden av hjulet godt. Dette området samler mye press som din bil slag gjennom luften, og det er et perfekt sted for en CAI vik.

Fabrikken Airboxes

Med få unntak, de fleste fabrikken airboxes vinden opp enten direkte over hjulet godt eller bare foran den. Grunnen hvorfor kan virke som litt av en sucker punch til CAI planer. Til vidd: bilen allerede har en. Mest moderne biler bruker en vik rør som kobler airbox til indre fender Vel, trekker luft fra rommet mellom den indre og ytre skjermer. Ofte finner du selv en liten åpning i lavere hjulbuene foran som trekker press i modusområdet hjulet. Men alt er ikke tapt, fordi disse fabrikken rør vanligvis ikke trekke fra highest-pressure området, og de er ofte kompromittert i luftstrømmen.

La luften i

Den raskeste måten å slå noen airbox til en DIY kald-luftinntak er å skjære 4-tommers hull i toppen av din hjulbuene og koble den til bunnen av din airbox med et stykke av kanaler. Ja, det virkelig er så enkelt - slags. Hvis din airbox sitter på toppen av buen, trenger du bare skjære betydelig hull i bunnen av boksen og koble den til hullet i toppen av fender. Lav-buck løsningen er å bruke aluminisert tørketrommel kanaler og tilbehør fra lokale jernvarehandel, men du kan gjøre det ganske eller komplisert som du liker avhengig av nøyaktig airbox plassering og program. Prioritet er å holde din svinger, hvis noen, milde og din slangen eller kontakten stor i diameter og glatt innsiden.

MAF sensoren plassering

Nevnte prosessen fungerer godt så lenge masse luftstrømmen sensoren, hvis utstyrt, sitter mellom av luft og motor som de fleste gjør. Men noen eldre biler, og noen nyere, bruke en MAF mellom airbox og rør. Hvis din, må du flytte MAF til slangen mellom motoren og airbox. Dette krever mye kreativitet på en del, men det avgjørende er å koble MAF sensoren til en del av rør med nøyaktig samme indre diameter som opprinnelige kabinettet. Bruke større rør vil forbedre flyten, men det vil også føre din MAF lese lavere luftstrømmen enn den burde.

Flere Mods

En stor del av din makt vinning kommer ikke fra CAI selv - spesielt hvis bilen allerede har en, men fra en økning i luftstrømmen. Bearing dette i tankene, starte ved å installere en høykvalitets luftfilter. Hvis mulig, bør du se om det er en måte å øke luftstrøm og volum i airbox selv. Dette kan kreve litt kreativitet. Se innsiden for plast Bafflene som ikke trenger være der, bare ikke fjerne noen som faktisk støtter filteret. Du kan også vurdere engineering en spacer passer mellom de to halvdelene av boksen, men dette kan være problematisk i noen tilfeller. Til slutt, installere den største-diameteren, jevneste rør du kan koble airbox til gass kroppen. Aluminium rør er vanligvis best, men kan ende opp med å koste deg i pre bøyd rør deler og silikon eller gummi koblinger.