Nnywellness.com

Hva er årsakene til dårlig topplokk?


Topplokk er blant de mest komplekse komponentene på noen motor. Teknisk en undersamling inne og av selv, topplokk styrer alle aspekter av luftstrømmen inn og ut av motoren. Topplokk vanligvis gå ikke dårlig som en gallon av melk, men deres komplekse natur sikrer mange muligheter for feil om det oppstår feil.

Kammeret sprekker

En av de vanligste feil poengene for alle topplokk, spesielt de som bruker flere inntak eller eksos ventiler - lå mellom ventilene seg. Høye temperaturer og trykk i forbrenningskammeret vil føre metall på forskjellige deler av hodet å utvide på forskjellige rater, og de tynneste områdene vil utvide seg og trekke raskere enn tykkere områder. Dette gjelder spesielt områder utsatt for stor termisk differentials, et område som er langt varmere i den ene enn den andre, som ofte er tilfellet med broen mellom ventiler. Sprekker pleier også å skje i metall broen skiller enkelte kammer, ofte fører til en blåst hodet pakning.

Hodet sprengning

Hele hodet kan deformere eller sprekk under visse omstendigheter, spesielt de ekstremt trykk eller termisk differensialer. Overoppheting en motor plasserer ekstremt stress på topplokket, spesielt når lederne er aluminium og motorblokken er jern. Disse metallene utvide til lignende priser på normal drift temps, men prisene endres drastisk når temperaturen stiger. Hard jern blokken vil alltid vinne denne kampen, tvinger aluminium hodet å samsvare med sin ekspansjon og dele den i to. Termisk sprengning går den andre veien også; helle kaldt vann i en varm og kjølevæske mindre motor kan også dele hodene, spesielt hvis motoren bruker et omvendt flyten kjølesystem som kjøler hodene før blokken.

Skjev hoder

Hodet fordreining er sprengnings lumske lillebroren, deler mange av de samme grunnleggende årsakene - hovedsakelig overoppheting, men manifestere på forskjellige måter. Fordreining skjer når aluminium hodet blir varmere i ett område enn i en annen og hele hodet bøyd eller vrir litt etter nedkjøling. Motorblokken vil holde hodet fra bare blir en pretzel, men jern blokker kan innføre et helt nytt sett av problemer siden de vil tvinge hodet til å bosette jerns utvidelse størrelse i stedet for aluminiums originale størrelse. Blåst hodet pakninger vil uunngåelig resultat, og nye pakninger vil ikke løse problemet hvis du ikke tar hodet til en maskin butikk å ha den valset flatt igjen.

Slitte ventil guider

Ventilen guider er sylindrisk metall brikker som passer din ventiler og hodet, og de holde ventilene fra gni på topplokk. Lager ventil guider er vanligvis laget av jern, som er billig og ganske slitesterkt; ettermarkedet byggherrer generelt foretrekker bronse valveguides, siden bronse er selvsmørende og generelt varer i mange år av hard bruk uten erstatning. Slitte ventilen vil tillate ventilen for å gå rundt i sin bar og vil tillate olje inn forbrenning chamber. Slitte ventil guider vanligvis manifest først som oljeforbruk og røyk, deretter som en glipp, tap av kraft og uberegnelig inaktiv.