Nnywellness.com

Bruksområder for Rack & Pinion tannhjul


Bruksområder for Rack & Pinion tannhjul

En rack og pinion gear mekanismen er en svært effektiv måte å direkte overføre roterende bevegelse i lineær bevegelse. Ved å variere størrelsen på stativet eller mutteren, rotasjon / lineær reise forholdet kan varieres i henhold til kravet kriteriene. Videre kan force variasjon være utformet på ved å variere størrelsen på mutteren. Bruk i dag for en rack og pinion samling er i bilindustrien styringssystemer, men det finnes andre bruksområder for det også.

Bil styringen

Rack og pinion styring fungerer ved å koble en aksel rattet. Når rattet er slått, viser akselen mutteren, som i sin tur glir rack og tilbake. Stativet legges deretter til dekk spindler, som slår dekkene. I 1976, James Duffy patentert en makt assistert rack og pinion gear mekanisme for biler, og dette er for tiden i bruk på mange biler i dag.

Maskinen tabeller

Mange maskiner som fresemaskiner og kverner, har bevegelige tabeller. Hvordan disse fungerer er at en pinion er knyttet til Sveivehåndtak og stativet er festet til undersiden av tabellen maskin. Når operatøren blir håndtaket, flytter mutteren racket i en lineær bevegelse, dermed flytte tabellen i en lineær bevegelse (frem og tilbake). Dette er spesielt nyttig i kverner og fresing maskiner, der kutte hodet er stasjonære og arbeidsstykket som er knyttet til tabellen flyttes frem og tilbake.

Kjøtt behandling maskiner

Manuell kjøttproduksjon maskiner bruker denne mekanismen mye i sin design. Mutteren er montert på Sveivehåndtak og stativet er montert til en stempelholderen. Når pedalene er slått, styrker stativet stempelet ned i bakken kjøtt holder kammer. Kjøttet er så presset ut, under press fra munnstykket der pølse casing er plassert. Tenk på det som en stor sprøyte med rack blir montert på stempelet delen. Weston pølse stuffer er en slik enhet. En jerky gjør maskinen bruker samme prinsipp. Mutteren er montert på slutten av håndtaket. Når håndtaket er presset, flyttes mutteren racket, som igjen presser stempelet inn i kjøttet holder kammeret

Mulig fremtidig bruk i Nanomachines

Foreløpig er det mye pågående forskning innen nanomachines og robotikk, som er multimolecular i størrelse. Biomedisinske forskere Cavalcanti og Freitas teoretisere at i fremtiden, nanobots, blir langt mindre enn menneskelige celler, vil kunne gå inn i kroppen, og utføre kirurgi celle for celle. Rack og pinion mekanismer vil trolig brukes i disse nanobots, muligens flytte skalpell og tilbake eller skyv stempelet til en sprøyte. Forskere Franco Chiaravolloti og kolleger i 2006 utviklet en molekylært nivå rack og pinion, som kan brukes i nanomachines. Mutteren er ett molekyl store stativet er en samling av molekyler lagt ende til ende. Siden nanoteknologi er i sin barndom, bruk av en molekylær størrelse rack og pinion gear mekanisme ikke har nådd sitt fulle potensial, og mye forskning og leting fortsatt må gjøres.