Nnywellness.com

Vanlige CRT TV problemer


Som med alle elektroniske enheter, kan TV-apparater som bruker bilderør bilde rør ha sin del av problemer. Mange av problemene er ofte bildekvalitet, fargen og klarhet. Mange ganger, kostnaden for reparere slike problemer kan overskride kostnadene for å erstatte den med en annen CRT eller med LCD TV sett.

Størrelse

Størrelse og vekt av CRTer kan bli et problem i forhold til sine LCD-motparter. CRT er mye større enn en LCD satt og vil veie to til tre ganger så mye.

Farge

De blå og røde resultatene av TV slites ut over tid, forårsaker skjermen for å ta på en grønn fargetone i de mørke områdene i bildet.

Fokus

Øker kontrasten på en CRT-TV kan forårsake merkbare problemer med fokus og skjermen renhet. Dette gjelder spesielt på storskjerm sett.

Magnetization

Magneter plassert nær en CRT kan skade settets "skyggen maske", som kan forårsake feil farger i dette området. Høyeffekts magneter kan faktisk bøye masken, som vanligvis uopprettelig.

Advarsel

En skadet glass skjerm på CRT sett kan være svært farlig, som det kan føre til en implosjon i vakuumrør som kan forårsake glass skår å sprette tilbake utover.

Misforståelser

Til tross for bekymringer fra de aller tidligste settene er det liten eller ingen fare for helsefare fra CTR TV om stråling eller elektromagnetisk flux.