Nnywellness.com

Hvordan beregne en Lease penger faktor


Hvordan beregne en Lease penger faktor

For å fastslå de månedlig avdragsbeløp for en auto leasing, sammenligner en bilforretning gjeldende verdi for en bil versus anslått verdi på slutten av leieperioden. For å forenkle påfølgende lease beregningen, men uttrykker giveren den månedlige renten som en "penger faktor," lange desimaltall som verdien er betydelig mindre enn 1. Beregne penger faktoren er lett når du vet bilens rente, som du kan bruke penger faktoren for å avgjøre hvor mye av din månedlige betaling er sammensatt av interesse.

Instruksjoner

• Finne den månedlige renten for bilen i spørsmålet. Du kan gjøre dette ved å lese de fine print av annonsen eller ringe bilforretning hvis du fant bilen det.

• Dividere rentesatsen med 2400, husk ikke å konvertere den til en desimal på forhånd. For eksempel kan en rente på 5 prosent uttrykkes som en penger faktor på.0021. Omvendt, kan du multiplisere en penger faktor av 2400 å bestemme månedlige renter på et kjøretøy. Denne omregningsfaktoren er konstant, uansett av lease.

• Bruk dine penger faktor for å beregne mengden av i månedlige innbetalinger forhandleren eller annonse sitert du. Legge til prisen på bilen sin "restverdi", og deretter multiplisere den summen av penger faktor. Vurdere en bil priset til $25.000 og en 60 prosent restverdi. Når databehandling numeriske restverdien ($15.000), kan du legge den til prisen på bilen for å få $40.000. Multiplisere dette nummeret med din prøve penger faktor (. 0021) oppdage at du ville betale $84 per måned i interesse på dette hypotetisk bil.

Tips og advarsler

  • Bilens "gjenværende verdi" er et tall som representerer verdien forhandler prosjektene det vil ha på slutten av leieperioden. Giveren uttrykker dette tallet som en prosent, og vil gi deg det ved forespørsel. For eksempel hvis en bil der verdien er $20.000 har en restverdi er 55 prosent, kan du bare konvertere prosenten til en desimal og multiplisere det med verdien av bilen for å få Restoljen verdien av bilen, $11.000.