Nnywellness.com

Slik Tie ned en båt til en Dock


Slik Tie ned en båt til en Dock

Som du lette båten i sin oppnevnt docking plass, trenger ikke du angst systematisk galskapen som binder opp båten til bryggen. Prosessen begynner før du begynner å dokke og med litt trening, snart blir andre natur. Selv om du ikke kan kontrollere alle krefter som påvirker fortøyde båten, i de fleste situasjoner er en bue og streng linje alene nok for kortsiktige dokking.

Sette ut skjermer

Skjermer mellom båt og bryggen hindre skade.
Det første trinnet i å binde opp båten er å flytte skjermene ved siden av båten som vil klontakte bryggen. Skjermer er biter av plast eller tau brukes til å hindre at båten gnidning imot brygge. Beskytter båtens skroget og slutt fra skade.

Grunnleggende linjer og hva de gjør

Baug og hekk linjer holde båten fra å flytte fremover eller bakover.
Bue linjen er linjen fra dekk klamp som er nesten i baugen. Det vinkler unna, og videresende av båtens bue. Det hindrer at båten bevegelse bakover. Akter linje vinkler bort og akter av akterenden, og hindrer at forankret båten bevegelse bakover. Bryst linjer føre rett fra sidene av båten til brygga, holde den nær og lette lasting av passasjerer og bestemmelser.

Plassere grunnleggende Dock linjer

Baug og hekk linjer vinkel fra båten mot brygga.
Plass loop - kalt øyet-på slutten av linjen over en klamp eller stolpe - på brygga. Linjene frem i midten av båten må vinkle frem fra båten. Forwardmost linjen må gå utover båtens bue, til bryggen. Linjene akterut i midten av båten vidvinkel akter, med bakerste linjen fiske forbi båtens stern til bryggen.

Sikre Dock linjene Cleats og stolper

Pullerter kan være laget av tre eller metall.
Sette loopen i dock linjer over klamp eller stolpe på brygga. Ta linjen tilbake til båten. Loop linjer på fremover halvdel av båten under bakre Hornet av båten din frem cleats og pakke dem rundt klamp minst to ganger. Sikre linjen ved å lage to åttetall under klamps horn og over toppen. Sløyfe linjer på baksiden halvparten av båten under frem Hornet av cleats. Pakk linjen to ganger rundt klamp og sikre med to tall åttere. Coil overflødig linjer og henge den over klamp eller legge det pent på dekk.

Gnaging utstyr

Du kan passe en waterhose, delt på den ene siden, over små linjer for gnaging utstyr.
Når en skoen klyper foten din, kan du ende opp med en blemme på grunn av friksjon mellom fot og sko. Når en dock linje gnir mot noen del av båten på vei til bryggen, inkludert båtens cleats, må du plassere utfyllingen mellom linjen og delen som det smitter. Kjent som gnaging utstyr, kan du kjøpe det på Båtliv forsyning utsalgssteder.

Våren linjer

En våren linjen kan du "våren" båten ut fra kaien.
Våren linjer knyttet til cleats nær baug og hekk cleats, kjøre i retning motsatt bue og våren linjene. De brukes til våren av bryggen-for eksempel kan du la en bue eller våren på plass på bryggen og båten. Du bruker deretter motoren og ror vri båten i sin dock plass. Når du har tilstrekkelig med havutsikt flytte fra bryggen, fjerne våren linjen og ut igjen.

Knytte båten for vanskelige værforhold

Tunge været kan skade forankret båter, selv med gode docklines.
For tung vær, kan du bruke to av hver bue, bue våren, bryst, streng våren og strenge linjer på dekk cleats og bryggen. For svært tung vær, bruke offshore bue og strenge linjer, strekker seg fra baug og hekk cleats på siden av båten fra dock, samme cleats eller stolper som baug og hekk linjer. Disse linjene at båten bryte andre merke linjer. Bruke så mange bryst linjer som mulig for å holde båten nær dock. La noen slakk i linjene hvis en stormflo, slik som foran en orkan - forventes.

Velge en Dock-linje

Tre-strand nylon tau er yachtsman's beste valget.
Dock linjene kommer i fire materialer: naturfiber; polypropylen, laget av plast fiber; nylon; og aramid fiber, som Kevlar. Naturlige fibre krympe når våt og med eksplosive kraft. Polypropylen er sterkere enn naturlige fiber, men det vil ikke strekke slik at fartøyet bevegelse på kaien. Nylon linjer er sterkere enn polypropylen og kan strekke til 140 prosent av sin opprinnelige lengde. De gir optimal dock linjen for et rekreasjons fartøy. Aramid fiber er den sterkeste av alle-1-tommers aramid fiber dock linjer har en bruddstyrke 50.000 pounds; men de strekke ikke og kan skade små båter.

Linje håndtering sikkerhet

Når du binde båten, Hold deg unna linjene.
Naturlig fiber og nylon linjer som del eksplosivt blunk tilbake som en brutt gummi band, med potensielt dødelig effekt. Både aramid fiber og polypropylen linjer er sterk, men ikke strekke og ikke del eksplosivt. I stedet kollaps de i en haug av plast fibre. Når du bruker nylon eller naturfiber dock linjer, aldri stå i tråd med en dock linje som er sikret både båten og dock med mindre du aktivt knytte eller untying båten.