Nnywellness.com

Hvem oppfant kassett?


Hvem oppfant kassett?

Kassett ble oppfunnet av en rekke personer over lang tid. Den grunnleggende ideen bak en kassett er å bruke magnetbånd registrere analoge signaler for avspilling. Båndet er plassert i en plast eller metall sak og settes inn i en kassettspiller. Opprinnelsen til navnet kommer fra det franske ordet som betyr "lille boksen." Den vanligste formen for kassett er en sak som inneholder to spoler av magnetbånd som har en to sett med stereospor.

Opprinnelse

Oberlin Smith oppfattet bruker magnetisk teknologi å ta opp lyd i 1888, men hans første oppfinnelser var ufruktbare. Det var ikke før Vlademar Poulsen bygget en magnetiske wire som kan registrere at ideen arbeidet. Moderne ideen om å bruke en polymer tape ble designet av Fritz Pfleumer i 1928.

Introduksjon

I 1963 introdusert Philips først kassett spilleren til lyd markedet. I forbindelse med spilleren utgitt den kompakte kassetten, en miniatyr lydbånd.

Betraktninger

Tidlig kassetter var hovedsakelig utformet som diktering maskiner eller personlige opptakere. Alle kassetter utgitt opprinnelig var tom og nødvendig å bli registrert på. Men i 1966 så kvikksølv posten selskapet potensialet i det amerikanske markedet og utgitt 49 titler av innspilt materiale.

Betydning

Selv om det var en rekke formater i årene, presset Sony for å åpne opp Philips kompakt kassett teknologi til et gratis lisensiering format. Dette betydde at kassetten systemet på tvers av firmaer var identiske.

Effekter

På 1980-tallet var heyday for kassetter. Med oppfinnelsen av Walkman av Sony, en bærbar musikkenhet og høy kvalitet stereoanlegg begynte kassetter erstatte tradisjonelle vinyl LP-plater.