Nnywellness.com

Verktøy for en bil kroppen


Butikker som spesialiserer seg på fikse og gjenopprette kjøretøy karosserideler stole på en rekke håndholdt og pneumatiske (air-drevet) verktøy å kutte, sand, delta og forme metall. Om bilen kroppen butikken fungerer hovedsakelig i kollisjon reparasjon eller gjenoppretting vil avgjøre hvilke verktøy brukes oftere enn andre. Bil kroppen verktøy kan kategoriseres i syv hovedkategorier: pussing og sliping verktøy, sveisere og plasma kuttere, pneumatiske skiftenøkler, pneumatiske forme/kutte/bli med verktøy, riveters, håndholdt verktøy og spesialiserte bulk-reparasjon verktøy.

Slipe/sliping verktøy

Slipe verktøy som vinkel sanders, loddrett luft sanders, sliping boards, brukes dual-action (DA) sanders og orbital sanders til å jevne ut utførelser, som forbereder metallplater paneler for maleprosessen. Kverner brukes til å polere og buff ved å fjerne lag av skadet metall, og kan også brukes til å skjære av rustne bolter eller fjerne rust fra metall panel.

Sveisere og Plasma kuttere

Spot Sveisere, stud sveisere og MIG (metal i gass) sveisere arbeider melder metallflater sammen med svært høy varme. Denne prosessen tillater kroppen paneler, kroppen utstilling og andre strukturelle komponenter sammen. Plasma Kniven bruker en høy spenning bue og komprimert gass kombinasjon for å skjære gjennom forskjellige tykkelser av stål. Dette kan brukes til å fjerne skadede delene av panel eller klippe ut rustne områder i et større ark av stål.

Pneumatiske skiftenøkler

Air ratchets og innvirkning skiftenøkler brukes til å raskt fjerne muttere og bolter på et kjøretøy og hjelpe kroppen butikken i demontering prosessen. Begge verktøyene er drevet av trykkluft og har et høyt dreiemoment. Fordelene ved å bruke en pneumatisk fastnøkkel over en håndholdt fastnøkkel er at pneumatiske sparer tid, kan brukes i trange steder og ikke krever mye styrke å bryte sta eller rustne bolter. Air ratchets pleier å være mer kompakt, mens en slagskrumaskin kan levere overlegen dreiemomentet kraft.

Pneumatiske forme/skjærende verktøy

En luft-hammer er drevet mekanisk hammer som kan brukes til å hamre paneler i form, mens pneumatiske nibblers og saks brukes for gjennom metallplater og forlate en jevn kant. En pneumatisk flens bruker ekstremt høyt trykk Crimp ark to metallstykker sammen uten sveising eller riveting. Pneumatiske meisler kan brukes å fjerne rust eller bryte fra hverandre spot sveiser.

Riveters

En riveter, eller klinke pistol, er en mekanisk festing enhet som bruker en bolt, pin og høyt trykk for å lage en permanent felles som løser to metallstykker sammen. Riveters brukes ofte i auto verksteder bli metallplater sammen eller i rammen av bilen og er tilgjengelig i pneumatiske og hånd-opererte versjoner.

Håndholdt verktøy

Det finnes en rekke håndholdt verktøy brukt i auto verksteder. En body shop krever også komplette håndholdt ratchet og fastnøkkel sett, en sekskantnøkkel sett og flatt blad og Phillips skrutrekkere. Øvelser og borekroner brukes til å opprette skruehull og klinke pilot hull, og brekkjern er også ofte brukt, hovedsakelig under demontering et kjøretøy. Noen vanlige håndholdt verktøy er utviklet spesielt for bruk i bilindustrien. Et eksempel på dette ville være frontruten fjerning verktøy, som hjelpemiddel i fjerning av frontruter fra biler, og våren kompressorer, som brukes til å komprimere kilder i bilen dører og suspensjon samlinger.

Bulk Reparasjonsverktøy

Mange Bil verksteder bruke ofte kroppen hammer og dolly å slå ut bulker og reparere misdannede områder i karosseriet. Dolly (en flat eller avrundet stykke metall) holdes på baksiden av metallpanelet mens hammer Strike foran. Metallplater er klemt mellom to stykker og liten hakk og rynker er flatet ut upon inntrykk. Verksteder kan også bruke en lysbilde hammer, som er en enhet som består av en lang metallisk stang og en vekt. Stangen er satt inn i et hull i midten av bulk i metall-panelet og treghet av vekten brukes voldsomt trekke ut bulk.