Nnywellness.com

Typer skip Propeller


Typer skip Propeller

Skipet Propeller varierer i størrelse og formål. De alle gir fremdrift ved å opprette en press endring i vannet på hver side av bladene, ligner på hvordan en vann eller vind-turbin fungerer. Propellen er montert på en aksling som er spunnet av en motor og kjører gjennom skroget, hvor det skyver vannet mot ror for å tillate skipet å styre.

Antall kniver

Antallet blader en propell har bestemmer hvor godt fartøyet vil akselerere og hvor stor toppfarten blir. Færre bladene en propell har, desto lysere blir det, og mindre vil måtte akselerere propellen fra en stopp. Større skip Propeller har vanligvis flere kniver, som større areal et blad har, mer kraften virker på den; Dette kan føre til kniver festing av.

Bladet Pitch

Tonehøyden til en propell er mengden vann som et blad fortrenger i løpet av en revolusjon. Jo større vinkelen bladet gjør, jo mer vann blir fordrevet. Noen skip Propeller har en fast pitch, betyr bladene er støpt som en del av propellen, og kan ikke endre sideretning. Vribar, også kalt "kontrollert pitch Propeller," kan ha bladet banen kontrollert for å gi dem mer lydhør håndtering og økt effektivitet.

Ulempen med kontrollert pitch Propeller er at de innlemme mer bevegelige deler som reduserer totale påliteligheten til propell; og de kan lekke hydraulisk væske i sjøen.

Materialer

Propeller må gjøres veldig stive materialer å tåle belastninger av presser mot vann uten fordreining; men hvis en propell treffer et shoal eller neddykket objekt, vil det skade systemet akselen--- og muligens motoren---hvis bladene seg ikke gi veien først. Kobber legering brukes ofte for store propeller, sammenlignet med bronse eller stål propeller brukt i mindre båter. Kobber vil også motstå etsende kraft av saltvann.

Kontraroterende Propeller

Noen skip har en andre propell kalt en "kontraroterende propeller." Roterer i motsatt retning av primære propellen. Dette resulterer i lavere propell støy. En kontraroterende propeller system krever en mindre--- og rimeligere---diameter propell eller en redusert turtall med mindre drivstoff bruk for toppytelse.