Nnywellness.com

Hva er en automatisk Spoiler?


Hva er en automatisk Spoiler?

Spoilere aerodynamisk enheter funnet på bagasjelokk eller bakre kombi av en bil, og tjene til å endre luftstrømmen går over og bak bilen. Mange av disse vinge-lignende tilleggene er bare kosmetiske i naturen, men en riktig utformet spoiler kan forbedre høyhastighets ytelsen betydelig.

Funksjonen

Air reiser over en bil skiller i to deler, en saktegående "grensen lag" som holder seg nær karosseriet og høyhastighets atmosfæren som flyter over grensen lag. Grenselag fungerer som en slags "smøremiddel" mellom karosseriet og luften rundt den.

Figuren og dra

Som air flyter over baksiden av bilen, det pisker nedover mot bakre støtfanger (og bagasjelokk hvis du har en eldre hakk tilbake bil) å fylle vakuum lommen dannet av bilens bevegelse. Jo mer alvorlig slipp på baksiden av bilen større dette vakuum "dra" lomme blir. For eksempel vil en boxy kombi ha en mye større dra lomme enn den samme bilen med en trunk.

Spoiler funksjon

Spoiler fungerer som en slags veggen å fange grenselag, forårsaker det å bygge opp og økt press. Grenselag blir tykkere og "hardere," forårsaker luften over det å begynne innpakning rundt på baksiden av bilen nærmere til støtfangeren enn det ellers ville. Dette reduserer størrelsen på vakuum lommen og motstand mot bevegel som opprettes.

Andre funksjoner

Spoilere også bidra til å øke høyhastighets stabiliteten ved å opprette ned makt. Høytrykk grenselag like foran spoiler skyver på bagasjelokket, bidrar til å presse bilen til veien.