Nnywellness.com

Høy definisjon og Standard-definisjon


Høy definisjon og Standard-definisjon

TV har endret mer i det siste tiåret enn den har i de foregående tre; en av de største endringene var heldigitale kringkasting overgangen av 2009. Bytte fra analog kringkasting til digital kringkasting også betydde at standard-definisjon TV erstattet med high definition-TV som nettverk og produksjonsselskaper flyttet til overlegen formatet. Vanlig video lever fra det Sykehuslege og DVD samlinger av gamle TV-programmer.

Standard oppløsning

Vanlig TV kom i to versjoner, begge hadde 480 linjer med oppløsning. Den eldre versjonen brukes en interlacing teknikk og kunne - i moderne termer - kalles "480i." Skjermen oppdateres på en-sixtieth av et sekund, med hver oppdatering oppdatering eller selv-oddetalls - radene. I midten 1990s kom forbedret definisjon TV, som brukte elektronkanon som malte skjermbildet i én omgang, på scenen.

Høy oppløsning

Vanlig TV viser på 640-av-480-pikslers oppløsning. Du kan fortsatt se denne oppløsningen på YouTube. Høy oppløsning kommer i både 1280 x 720 skjermoppløsning og 1920 x 1080-oppløsning. På tidspunktet for publisering, har priser på TV komponenter sunket langt nok at 1080-oppløsning er dominerende standard på nye enheter. Både 1080i og 1080p skjermoppløsninger var tilgjengelige samtidig, med tidligere som en lavere priset valget som brukte en sammenflettet skjermbilde, men 1080p er den gjeldende standarden.

Størrelsesforhold

En stor endring i to TV-formater innebærer sideforholdene. Vanlig TV bruker størrelsesforholdet 4:3 med et bilde som er fire enheter bredt av tre enheter høye. For mye av kringkasting historie, pixel elementer var ikke helt kvadratisk - de hadde et personlige størrelsesforhold på 12:11. HDTV byttet til en mer filmaktig 1610: eller 169: aspektet forhold, gir en bredere, mer panoramautsikt. Sideforhold har fortrengt 4:3-sideforhold på andre skjermen typer og viser opp på tavle-PCen, telefonen og bærbare skjermer.

Digital fordeler

High definition-TV har digital kringkasting, som bruker båndbredde multipleksing stappe flere kanaler i kringkasting spektrum. I tillegg til flere kanaler har de fleste av disse kanalene nå koding for digitale lydspor. Hvis du bruker en HDTV, er du godt på vei til å ha en hjemmekino system.

Fremtidige forbedringer

En av bivirkningene av bytte til digitale sendinger og heldigital video systemer er at elektronikk selskaper kan behandle TV som "kjerne" elementer, for eksempel mobiltelefoner eller personlige stereoanlegg: det er alltid noe nytt i horisonten. Tre nye teknologier blir snakket om på utgivelsestidspunktet er 3D-TV og 4 K og 8K-oppløsning TV. 4K TV har en skjermoppløsning på 3840 av 2160, versus 1920 av 1280. Den har fire ganger så mange piksler som standard HDTV kalles Ultra HD. TV-apparater selger nå i 50-tommers og større størrelser, og innhold blir generert for å utnytte økt oppløsning. Lurer på horisonten er kommende 8K standard, som dobler antall piksler over Ultra HD vises. Men 8K TV er fortsatt i prototype Stadium, og kan ikke nå det kommersielle markedet før 2020.