Nnywellness.com

Hvor mange typer kameraer er det?


Hvor mange typer kameraer er det?

Kameraer har utviklet seg siden fødselen av fotografi i midten av 1800-tallet til en nesten ugjenkjennelig nivå. Likevel nesten alle typer kamera prøvd fremdeles eksisterer, og du fortsatt kan skyte bilder med dem. Som teknologien er endret, har mange av de grunnleggende kamera tilpasset. Det betyr at enkelt-linsen refleks du plukket opp bruke i 1959 kan være digital nå og ikke filmen, men de grunnleggende funksjonene i kameraet forblir intakt.

SLR

Enkelt-linsen refleks kameraet, utviklet i 1950, bruker samme objektivet for å ta bildet som det gjør for å la deg se, komponere og fokus bildet. Den gjør dette en flip-up speil og en pentaprisme. Bildet kommer gjennom linsen, treffer et speil på en 45 graders vinkel, så går gjennom en mattskive, transittstopp rundt inne pentaprisme---for å korrigere bildet fra høyre mot venstre og høyre opp--- og møter øyet i søkeren. Når du trykker på utløserknappen, speilet flips opp et øyeblikk, bildet går rett og nedleggelse teppet åpnes og lukkes, treffer filmen. Prinsippet er det samme i et digitalt Speilreflekskamera, bortsett fra det er ingen nedleggelse gardin eller film. I stedet opererer en kostnad - sammen enhet, eller CCD, å lagre avbildningen digitalt når speilet flips opp. Den primære fordelen med SLR - å kunne se det samme bildet mediene registrerer - lar kameraet til å bruke en rekke objektiver, fra vidvinkel til telefoto. Vanligvis har SLR formatet vært begrenset til 35 mm format eller medium format kameraer, enten de bruker film eller digitalt.

Pek og skyt

Pek og skyt kamera startet med George Eastmans originale boksen kake i 1900. Kameraet kom med filmen i det, fotografen tok bilder, deretter sendes hele kameraet tilbake til Rochester, ny Eastman Kodak co for utvikling. Selskapet tilbake bildene og kameraet med fersk film. Pek og skyt kamera har blitt ganske strømlinjeformet siden da, så mye at du kan pinne i lomma. Denne type kamera har en linse som du komponere bildet og en annen som tar bildet. Du trenger ikke å fokusere denne type kamera, og i de fleste tilfeller av lukkerhastighet og blenderåpningsinnstillinger blir tatt vare på av kameraet, særlig i digitale modeller.

TLR

Twin speilrefleks kamera hadde en vogue i 1950 som både profesjonelle og forbruker-nivå kameraer. De brukes vanligvis medium format film som 120 eller 220. Noen, spesielt for forbrukere, kunne anses pek og skyt-kameraer. Hovedsak er det en linse over den andre foran kameraet. Du se ned ovenfra i søkeren med kameraet holdt på midjen. Bunnen objektivet faktisk tar bildet. Profesjonell modell TLRs, kan du fokusere linser og sette lukkerhastighet og blenderåpning åpninger. Kameraene TLR har ikke blitt videreført i den digitale tidsalderen.

Avstandsmåler

Avstandsmåler kameraer kom i en rekke film modeller, men kanskje ikke finnes i digitale versjoner. Noen var kameraer, men noen var ettertraktet av profesjonelle fotografer i mange år. Overordnet avstandsmålere hadde utskiftbare objektiver. Kameraet fungerer ved å ha to objektiver knyttet til søkeren, en i hver ende av fronten av kameraet. Når du slår på fokusringen på objektivet, ser du to overlappende bilder av scenen foran deg. For å fokusere, bringe du disse to bildene sammen til ett bilde. Fordi du ikke ser gjennom det samme objektivet som tar bildet, hadde avstandsmålere vanligvis en øvre grense på en 135 mm linse.

Kamera

Vis kameraet var den første typen kameraet brukes ofte av fotografer. Det har et stort jord-glass Mattskive på ene enden, en blåsebelg i midten og en linse med en lukkerhastighet og blenderåpning på den andre. Bildet på glasset opp ned og reversert venstre mot høyre. Vanligvis disse kameraene fange enkeltbilder på ark film fra 4 tommer x 5 tommer til 8 inches av 10 inches. Fotografer som Matthew Brady i den amerikanske borgerkrigen og Ansel Adams i begynnelsen av 1900-tallet brukt disse kameraene.

Lomography

Lømo er en av de mer uvanlige kameraet i at kameraene er grunnleggende pek-og-modeller, men de tar 120 filmen for en stor 2,25-tommers-x 2,25 tommers negativ. Kameraene består vanligvis av billig plast organer med billig plast linser. De gir liten dybdeskarphet og produserer bilder med lav kontrast.