Nnywellness.com

Sant låsing differensial vs Air skap


Bilens differensial endres roterende bevegelse i drivakselen til rotasjon av akslene gjennom en ring og pinion drivverket, siden tannhjul og pinion tannhjul. Differensialer falle i tre hovedgrupper: åpen, begrenset-slip og låsing. Det finnes flere typer låsing differensialer. Den opprinnelige differensialsperre var automatisk, annet låser differensialer har blitt utviklet som manuelt er engasjert av luft, elektrisitet og kabel.

Åpne differensial

De fleste biler er utstyrt med åpne differensialer. Når bilen gjør en sving, hjulet på utsiden av turn har til å slå raskere enn innsiden hjulet. Åpne differensial tillater dette. Dessverre i lav-trekkraft situasjoner som skitt, gjørme, snø, eller hvis ett hjul er i luften, alle makt sendes til hjulet med minst motstand eller trekkraft. At hjulet vil spinne og den andre vil gjøre lite eller ingenting.

Differensialsperre

Populært i høy ytelse biler, begrenset-slip differentials bruk friksjon plater eller andre metoder for å overføre makt fra lav-grep rattet til høy-grep rattet. Fordelen med en begrenset-slip differensial er at hjulene til å gå i forskjellig fart under normale kurvekjøring forhold. De ikke, under de fleste forhold, positivt akslene sammen.

Differensialsperre

Låsing differensialer bruke gears låse de to akslene sammen når makt på differensial, og fungerer automatisk. Hjulene slår både med samme hastighet uavhengig trekkraft. Låse differensialer gjør en clunking lyd som de engasjere og frigjøre og kan forårsake noen uvanlige kjøreegenskaper på gaten. For mye gass ved kurvekjøring kan forårsake differensial å låse og prøve å presse den bakre enden mot utsiden av turn. Låsing differensialer er populære i off-road programmer og brukes hovedsakelig i bakaksel men kan brukes i front aksler med låsing huber.

Air-låst

Air skapet tilbyr best av begge verdener. Når frakoblet, fungerer differensial som en åpen differensial, gir jevne veien oppførsel; hjulene er gratis å operere på ulike hastigheter. Når engasjert, de to akslene er fullstendig låst og rotere med samme hastighet selv om ett hjul er i luften. Akslene bli låst til frakoblet. Air skapet er kontrollert med en bryter som opererer en luften pumpe. En membran er montert i differensial som låser og låser akslene. Air skap er effektive i front og bakaksel og fordi de er manuelt engasjert, foran låsing

Andre skap

I tillegg til luft-skap er det elektrisk og med manuell spak og kabel kontrollert skap. De gir de samme fordelene som luft-skap men implementere det annerledes.