Nnywellness.com

Hvordan legge til en linje til AT&T uten kontrakt


Hvordan legge til en linje til AT&T uten kontrakt

Hvis du vil legge til en ekstra familiemedlem eller venn til eksisterende telefonen plan, kan AT & T utføre aktivering over telefon, i person eller online. Selv om å legge en ekstra linje til din eksisterende konto innebærer ekstra månedlige avgifter, krever AT & T å oppgradere eller fornye avtalen vil. Enkelt snakke med en kundestøtterepresentant og har en ny linje i løpet av minutter.

Instruksjoner

• Gå til AT & T "Legge til en linje" websiden. Logg på AT & T-kontoen og klikk på koblingen "Legg til en linje". Dette tar deg til en annen side der kontoen er vurdert, etter som du velger en telefon du ønsker, som vil bli sendt til deg innen tre til fem virkedager. Eventuelle kostnader fra telefonen vises på neste månedsavdraget.

• Besøk et lokalt godkjent AT & T forhandler. Spør en representant om å legge til en linje og presentere ham med navn og telefonnummer primærnummeret tilknyttet kontoen, i tillegg til kontonummeret. Når prosessen er fullført, velger du en ekstra telefon og representant vil sette opp et telefonnummer for nylig aktivert linjen og gi deg et SIM-kort.

• Bla gjennom listen over telefoner på webområdet AT & T og skriv ned merke, modell og fargen du ønsker før du ringer ATT & representant. Ring AT & T representant på 888-333-6651. Gi representanten primære navn, telefonnummer og kontonummer å påskynde prosessen. Forespørsel om å legge til en ekstra linje og fortell representant hvilken telefon du ønsker. Enheten og SIM-kortet skal komme i posten innen tre til fem virkedager. Ingen aktivisering eller telefon avgifter vises på neste månedsavdraget.

Tips og advarsler

  • Når du legger til en linje over telefonen, spør representant hvis han kan frafalle aktiveringsavgiften eller gi en rabatt på telefonen. Hvis du har vært med AT & T nettverkstjeneste i lang tid, bruker du argumentet lojalitet å overtale representant å frafalle avgifter.