Nnywellness.com

Hvordan beregne ohm & effekten av høyttalere


Høyttalere er vanligvis vurdert av ohm av impedans på talespole har og makt-håndtering kapasitet på høyttaler, som er målt i watt. Impedans på høyttalerne er viktig fordi det må være lik impedans på kilden (radio eller forsterker) slår høyttaleren for å få maksimal effekt. Høyttalerimpedans skal ikke tillates å bli lavere enn impedans på kilden. Dette kan skade kilden. Makt kilde bør også ikke overstiger makt-håndtering kapasiteten til høyttaleren, eller høyttaleren vil bli skadet.

Instruksjoner

• Se på høyttaler eller høyttaler dokumentasjon for informasjon om høyttaleren. Høyttalerne har vanligvis impedans informasjon og effekten stemplet på baksiden av magneten av høyttaleren.

• Kontroller hvordan høyttalerne er kablet. Hvis en høyttaler har en impedans på 4 ohm, vil så som speaker ha en 4-ohm impedans hvis det er den eneste høyttaleren koblet til kilden. Hvis du kobler to 4-ohm høyttalere i serien, så impedances vil legge sammen for å gjøre 8 ohm. Men hvis disse to høyttalere er kablet parallelt, vil deretter den totale impedansen være en halv impedans verdien av en høyttaler eller 2 ohm.

• Skriv ned speakers' wattstyrke. Beregne den totale høyttaler effekten av flere høyttalere krever å legge wattstyrker sammen. Den totale effekten av to 200-watts høyttalere er 400 watt. Denne regelen gjelder både serie og parallell ledningsnett konfigurasjoner.