Nnywellness.com

PAL og NTSC


PAL og NTSC

Nasjonale TV Standards Committee og Phase Alternating Line er to konkurrerende analoge TV overføring standarder brukes i ulike deler av verden. NTSC og PAL er viktig å bestemme om en standard definisjon analog videokilde spilles på bestemt TV. Mens de ikke representerer bevisst regionale lås teknikker, hindre NTSC og PAL folk fra å importere media fra andre land.

Formatet forskjellene mellom standarder

NTSC og PAL er formatert forskjellig fra hverandre, med annerledes skjermen oppløsning og bildefrekvens priser. NTSC standardfunksjoner 525 vertikale linjer med oppløsning (485 er synlige på skjermen) og PAL standarden tilbyr 625 vertikale linjer med oppløsning (575 er synlige på skjermen). Mens PAL tilbyr overlegen skjermoppløsning, har NTSC en høyere bildefrekvens. NTSC-video kommer inn på 30 bilder per sekund, mens PAL-video kommer inn på 25 bilder per sekund. Forskjellen i bildefrekvens forårsaker PAL innhold å utfoldelse ca 4 prosent raskere når konverteres til NTSC.

Regionale bruk

NTSC-format brukes hovedsakelig i Amerika og Sør-Korea, mens PAL-format brukes hovedsakelig i Europa og Asia. NTSC og PAL formatene gjelder analoge TV-sendinger, VHS, DVD og eldre spillkonsoller som ikke støtter digital video produksjon. For eksempel kan noen bor i Canada eller USA spille DVD NTSC-formatert, men ikke en PAL-formatert, mens noen fra Storbritannia kunne spille en PAL-formatert DVD, men ikke en bruker NTSC-format.

Region låst medietype

Regional lockout er ment å holde folk fra å kunne kjøpe og importere filmer, spill og TV-show før innholdet har blitt offisielt utgitt i kjøpers land. Regional lockout brukes til DVD og Blu-ray-plater; Microsoft og Sony gjør ikke regionen lås deres åttende generasjon spillkonsoller, selv om Nintendo fortsatt gjør. NTSC og PAL regionale kompatibilitet gjelder DVD standard og relaterte områder, men Blu-ray områder følger ikke samme tildelingen. For eksempel Japan og Amerika kan ikke spille av DVDer fra andre land, men de kan spille Blu-ray plater fra andre land.

Omgåelsen regionen låsing

Det finnes noen måter å omgå regional lockout. Område-ledig DVD og Blu-rokke Spilleren enheter er ikke begrenset til regionkoder og kan kjøre respektive media fra en region. I tillegg kan noen i et NTSC-område bare importere PAL enheter og bruke dem til å se PAL-formatert media. Datamaskiner kan ikke leveres med en forhåndsbestemt regionkode for DVD og Blu-ray, så noen kunne konfigurere en datamaskin til å spille for et annet område.