Nnywellness.com

Hva kan gå galt hvis bilen er venstre i garasje uten kjøring It?


Hva kan gå galt hvis bilen er venstre i garasje uten kjøring It?

Amatører som gjenopprette classic og antikke biler ofte drømmer om å finne noen creme blåse som har sittet stille i en låve eller garasje i flere tiår. Slike biler er sjelden funnet og krever omfattende reparasjoner til å fungere. Neglisjere bil, selv i ly av en ut-bygning, er ikke en god metode for bevaring. Tid tar sin toll på alt til slutt og ingrediensene i en bil er ikke noe unntak. Pliktforsømmelse faller raskt på noen aspekter av et forlatt kjøretøy, mens deler laget av strammere ting kan tolerere slik behandling i lengre perioder. Imidlertid kan noen forberedelser gjort i lys av hemmeligholdelse forkjøpet eller hindre noen effekter av forfall.

Likvide midler

Bensin og diesel ikke så bra i lagring. Octane tap kan oppstå i så lite som en måned og situasjonen synker raskt etterpå. Flyktige natur drivstoff gjør det utsatt for fordampning. Tannkjøtt og lakk skjemaet i drivstoff linjene og små passasjer i levering systemet som drivstoff coagulates. Forgassere og injektorer bli tett og mesteparten av drivstoff i tanken tykner i en gooey rot. En grundig flush av drivstoff system kan være vellykket, så lenge delene ikke er ødelagt. Luften varmer og kjøler daglig og etterlater seg fuktighet i flytende form. Denne kondens svekker oljebaserte smøremidler i motorblokken og girkasser beskyttende kvaliteter. Mengden vann som samler i eksos system bassengene på det laveste punktet, som kan forårsake lyddemper å rakne som en billig genser.

Dårlig pauser

Kondens som angriper lyddemper gjøres fra innsiden, men de samme styrkene gnage bort på stål bremseslanger og parkering kabler. Bremseklosser eller sko som ble brukt, hvis på parkeringsbremsen ble brukt, kan ikke slipp når endelig tilkalt for å gjøre dette. Kan at Bremsetromler og rotorer også eroderer som de raskt når stående inaktiv. Trommer kan rust tungt nederst, på grunn av kondens som bassenger det. Rotorer lide dype groper i friksjon områder som ikke svarer til maskinering innsats. Brems avkastningen kilder mister beleggene- og fleksibilitet; gamle springs bør ikke være klarert da satt tilbake i tjenesten.

Gummidekk

Sideveggene gamle dekk ofte viser sin alder med sprekker eller sjekker, i gummi overflaten. Dype sprekker kan selv føre separasjon av gummi fra selve dekk. Sammensetningen av dekk kroppen, eller carcass, er også underlagt skade av langvarig lagring. Hele vekten av bilen hviler på den lille delen av dekket kontakter bakken. Fast belter som støtter mønsteret kan deformere og utvikle flatt flekker. Som inflasjonen dekktrykk avtar, kan flatt flekker bli uttalt og permanent. Ledninger i sideveggen kan svekke og brudd. Disse feilene er åpenbart, men andre feil i gummi deler kan være mindre opplagt. Slanger, pakninger og forseglinger som er smurt i normal bruk tørke ut og råtne. Fan belter og vindusvisker blad lide samme skjebne og dekket ut over tid.

Rotter, flaggermus og elefanter

Mens flaggermus kan aldri søke bosted i en parkert bil, velkommen gnagere mulighet. Ekorn, mus og rotter vil ta opp residens i alle stasjonære struktur. Red har et rykte for stripping isolasjon av ledninger med deres konstant gnagende. Håp for en exterminating elektriske kanskje bli slått av det faktum at batteriet har mistet sine kostnader. Bruke en car dekselet vil negere herjinger av sollys. Du kan også vurdere en soldrevne batterilader å holde noen livet i batteriet. Plassere rammen av bilen på jack står høyt nok dekkene av bakken vil forhindre flatt flekker fra utviklingsland og holde suspensjon fra sagging i noen bestemt retning. Ikke desto mindre, kan lyd vedlikehold og sporadiske stasjoner være den beste metoden for å forhindre din creme blåse blir en hvit elefant.