Nnywellness.com

Sammenligning av HD-Plasma, LCD & LED-TV


Sammenligning av HD-Plasma, LCD & LED-TV

Tre av de mest populære typene high definition TV er plasma, LCD og LED. Plasma-TVer har en tendens til å være den smarteste, men LCD og LED-TV er vanligvis mer energieffektive og tynnere.

Plasma

Bildet i en plasma-TV genereres når ionisert gass (plasma) reagerer med elektroder lagret mellom to tynne lag av glass. Denne reaksjonen er selv opplysende, så ingen bakbelysning er nødvendig, og bildet er lyse med Høykontrast nivåer. Men plasma TV er ikke så energieffektive som LCD-skjermen eller LED-TVer, eller noen standard definisjon angir. Plasma-TV er også begrenset av filstørrelse; de kan ikke være mindre enn 42 inches og fungerer ikke i høyder over 6500 fot.

LCD-TVer

LCD-skjermer også bruke to rutene av glass (eller annet gjennomsiktig materiale), men i stedet for gass, et tynt lag med flytende krystaller er lagret. LCD genererer bildet og farge på skjermen, men bildet må baklys være synlig. LCD-TVer bruk kald katode lysrør gjøre dette. CCFL er mer energieffektive enn plasmaskjermer og kan brukes på TV i alle størrelser, men kanter og hjørner på skjermen er vanligvis dimmer enn resten, og kontrasten og sort høyder kan mangle sammenlignet med plasmaskjermer.

LED-TVer

En LED-TV er faktisk en LCD-TV. Forskjellen er at TVEN bruker LED-lys i stedet for CCFL lys. Mens CCFLs lange rør som går over hele TV-skjermen, er LED-lys små, individuelle lys som er lagt ut i en matrise. Bare lysene som kreves for hvert bilde er brukt, så er kontraster som er høyere med dypere svarte. Fordi LED lys er mindre enn CCFLs, ofte LED-TVer tynnere og mer lett enn LCD-TVer.